Digidexo.com

Mat Med Lignans

Lignans er stoffer som finnes naturlig i planter, som kan senke risikoen for å utvikle kreft, ifølge Oregon State University. Selv om den eksakte fordelene med en diett høy i lignans ikke har blitt bevist, de stoffene finnes i plantebasert mat som utgjør et godt balansert kosthold.

Frø

Flax frø, også kjent som linfrø, er den beste kilden til lignans, ifølge Oregon State University. Disse frøene kommer fra lin anlegget og inneholder ca 85 mg lignans i hver unse av frø. Den nest beste kilden til lignans er også en type frø - sesamfrø, som inneholder ca 11 mg lignans i hver unse av frø. Gresskarfrø inneholder også lignans, men ikke i den grad av linfrø og sesamfrø.

Grønnsaker

Alle grønnsaker inneholder lignans i noen beløp, siden de er planter; Men mørkegrønne grønnsaker har de største mengdene lignans sammenlignet med andre grønnsaker. Kale, en mørk grønn grønnsak som ligner på spinat, har ca 0,8 mg lignans for hver 1/2 kopp spinat, mens brokkoli inneholder ca 0,6 mg, melder Oregon State University. Andre vegetabilske kilder til lignans inkluderer kål og rosenkål, som hver har 0,3 mg per 1/2 kopp servering.

Frukt

Selv om de fleste frukter er en kilde til lignans, bær inneholder det høyeste beløpet av lignans, melder Aurora Health Care Organization. Tyttebær og jordbær inneholder ca 0,2 mg for hver 1/2 kopp servering. Den rikeste ikke-bær frukt kilde for lignans er aprikoser, som inneholder 0,4 mg for hver 1/2 kopp servering av frukt, ifølge Oregon State University.

Belgfrukter

Tofu er et produkt laget av soyabønner som er behandlet i en blokk, og som brukes som en ikke-kjøttproteinkilde. Siden tofu er laget av en plante-basert produkt, inneholder det lignans. En 4-oz. servering av tofu har ca 0,2 mg lignans, melder Oregon State University. Spiser andre belgfrukter, som bønner eller linser, kan også legge til en liten mengde lignans til en persons kosthold.

Helkorn

Visse hele korn, for eksempel bygg eller havre, inneholde en liten mengde lignaner, i henhold til Aurora Health Care Organization. De er ikke en betydelig kilde til lignans - for eksempel en skive rugbrød inneholder ca 0,1 mg lignans, sier Oregon State University. Skifte hvite, mel-baserte brødprodukter med hele korn versjoner kan hjelpe en person forsiktig øke kosttilskudd Lignan nivåer, men de bør ikke brukes som en hoved Lignan kilde.