Digidexo.com

Amaranth Fordeler

Amaranth Fordeler


Amaranth er en av de viktigste gruppene av planter til å dukke opp fra Amerika etter oppdagelsen av den nye verden i det 15. århundre. De fleste av de ca 60 arter dele lignende trekk, og mange er brukt over hele verden som en næringsrik matkilde for både mennesker og husdyr. Studier indikerer at amaranth kan ha noen medisinske fordeler, også.

Ernæringsmessige fordeler

De høyt næringsrike frø og bladene er de to hoveddeler av anlegget brukes til mat. Frøene kan males til mel og brukt til å lage brød, kjeks, knekkebrød, frokostblandinger og andre elementer som tradisjonelt er laget av hvetemel. I motsetning til hvete, skjønt, amaranth frø er glutenfritt, men høy i protein. De er også rik på mineraler som for eksempel jern, magnesium og fosfor. Bladene blir ofte brukt som en pott urt i Afrika og Karibia, og er en god kilde til vitamin A og C, samt kalsium.

Medisinske fordeler

Ifølge en artikkel i den 5 januar 2007, utgaven av det medisinske tidsskriftet "Lipids i helse og sykdom," studier har vist at amaranth er lik havre i sin evne til å senke kolesterolet når inngår som en fast del av et kosttilskudd plan . Amaranth olje synes å ikke bare fordel lider av hypertensjon og hjertesykdom, men kan også brukes som en naturlig antioksidant supplement. I tillegg, amaranth frø er lav i mettet fett, høy i fiber, og rik på aminosyren lysin.

Andre fordeler

Amaranth er noen ganger brukt som et proteinrikt fôr for dyr som griser, og noen varianter antas å være tørke-tolerant, noe som gjør det så allsidig som sorghum i denne sammenheng for bøndene. Mange arter av amaranth brukes som prydplanter. Love-løgn-blødning og prinsens fjær er to av de mer kjente eksemplene på dekorative flora. Noen arter av amaranth også tiltrekke sommerfugler, som kan være av interesse for ivrige gartnere.