Digidexo.com

Urter som renser Colon

Det finnes mange typer urter som kan tas i te, pulver eller flytende form for å rense tykktarmen eller tykktarmen av avfall. Dette er hensiktsmessig for friske individer for å bidra til å forbedre fordøyelsen og for å lindre sporadisk forstoppelse.
Vanlig brukte urter omfatter Senna, Cascara Sagrada, buckthorn rot, berberis, lakris rot, Comfrey, mullein, marshmallow rot og irsk mose, ifølge Carrie L'Esperance, forfatter av The Ancient cookfire (1989, Bear & Co, Santa Fe ).

Hvorfor Ceanse Colon?

Hvis du har to til tre daglige avføringer du er i mindretall: mange rapporterer å ha to eller tre per uke. Kronisk forstoppelse kan føre til hudutslett, vektøkning, en følelse av ubehag og kan være et resultat av å spise en lav-fiber diett, overspising eller dårlig mat kombinasjoner.
Rensing av tykktarmen ved å drikke urtete eller ta dem i pulver eller flytende form er en måte å holde kolon klart. Dette er viktig for å oppmuntre til riktig fordøyelse og hindre forråtnelse i tykktarmen som kan forårsake oppblåsthet.
Målet er å etablere sunne avføring. Får regelmessig mosjon og spise frukt, grønnsaker og hele korn vil bidra til å gjøre dette.

Hvordan vet jeg hva du skal ta og hvor ofte?

Det er mange kommersielle urtete, pulver og flytende kosttilskudd kalt "kolon rens" eller detox-te. Avrusning oppstår fra urter som virker som en intestinal "broom" for å løsne herdet avfall på de indre veggene i tykktarmen.
Hvis du velger å bruke en detox te eller et kolon rens produkt, følg instruksjonene nøyaktig. Du vil merke den første dagen dersom produktet er hensiktsmessig for deg. Hvis du har diaré, er det ikke.
Noen produkter inkluderer pysillium frø som absorberer vann og bidrar til å forkorte overføringstiden av avfallet beveger seg ut av kroppen. Hvis du blir oppblåst og forstoppet fra den, bytte til produkter med glatte alm eller bakken linfrø eller fennikkel i stedet.

Sikringstiltak

Hvis du har noen historie med spiseforstyrrelser, diverticulosis, lekk tarm syndrom, tykktarmskreft, diabetes, leversykdom eller andre alvorlige helsemessige problemer, få medisinsk klarering fra legen din først. For eksempel, hvis du har opplevd kronisk uregelmessighet i mange år, kan det være for ekstrem til å gjøre et kolon rens på egen hånd. I stedet kan legen din henvise deg til å få colonics i en klinikk eller sykehus for å fjerne påvirket avfall som har samlet seg i årevis.
Fasting og gjøre et kolon rens er ikke en god måte å miste vekt raskt. I stedet ser en ernæringsfysiolog for retningslinjer.