Digidexo.com

Er Kvalme et symptom på ulcerøs kolitt?

Er Kvalme et symptom på ulcerøs kolitt?


Den eksakte årsaken til ulcerøs kolitt er ikke kjent, men dette kronisk sykdom i tykktarmen bærer med seg en økning i den langsiktige risikoen for kreft. Tilstanden er preget av en betent, sårdannelse tarmen, noe som kan resultere i alvorlige kramper, feber og eksplosiv, blodig diaré. Det er minst 40 rapporterte symptomene på ulcerøs kolitt, inkludert kvalme.

Identifikasjon

Ulcerøs kolitt begynner vanligvis i tykktarmen, men kan påvirke hele tykktarmen. De sår, eller groper, i slimhinnen i tarmen sjelden trenge helt gjennom tarmveggen; tilstanden sjelden sprer seg til tynntarmen.

Betraktninger

Røyke sigaretter ser ut til å redusere risikoen forbundet med ulcerøs kolitt. Men på grunn av de mange uheldige effekter av sigarettrøyk, anbefaler ingen anerkjente medisinske myndighet røyking som en behandling for denne tilstanden.

Effekter

Store rapporterte symptomer på ulcerøs kolitt inkluderer voldelig, blodig diaré, høy feber, magekramper, peritonitt, dehydrering og hyppige intense lyster å defekt. Andre symptomer kan være kvalme, tretthet, anemi, rektal blødning, leddsmerter og mange andre.

Potensielle ofre

Ulcerøs kolitt begynner vanligvis hos personer mellom 15 og 3; Imidlertid, har det blitt rapportert hos små barn, og i meget alderen. Det har blitt postulert at arvelighet kan spille en rolle i utviklingen av tilstanden. En overaktiv respons av immunsystemet i tarmen, kan også bidra til sårdannelse i tykktarmen.

Komplikasjoner

Ubehandlet ulcerativ kolitt kan føre til komplikasjoner, hvorav noen kan være alvorlige. Den vanligste komplikasjon av tilstanden er massiv blødning som kan føre til anemi. Mer alvorlige komplikasjoner kan innebære en perforering av tarmen som fører til utbredt infeksjon. Alvorlige og potensielt dødelige komplikasjoner som toksisk kolitt eller toksisk megacolon kan også utvikle. Opp til én prosent av folk som lider av ulcerøs kolitt vil utvikle tykktarmskreft.