Digidexo.com

Symptomer på leveren sykdommer Spedbarn

Ifølge American Liver Foundation, er ca 15 000 barn innlagt på sykehus med leversykdommer eller lidelser hvert år, og galle atresi (skade av galleveier) er en vanlig tilstand som rammer ett spedbarn i hver 15 000 levendefødte. Barnas Liver Disease Foundation sier at det er 100 forskjellige leversykdommer som påvirker barn og voksne. Hvis barnet ditt viser noen av følgende symptomer, kan du kontakte ditt barns barnelege eller lege for konsultasjon.

Leverfunksjon

Leveren er det største organet i menneskekroppen. Den danner en rekke funksjoner som det holder kroppen fungerer som den skal. Funksjonene omfatter eliminering av toksiner fra blodet, infeksjonskontroll og produksjon av galle for å bistå i absorpsjon av fett og fettløselige vitaminer.

Gulsott Symptom

Når leveren ikke fungerer som den skal, kan en opphopning av bilirubin i bloodsteam føre til gulsott, en gulfarging av hud og det hvite i øynene. Gulsott er ofte det første merkbare tegn på leversykdom, og kan muligens være det eneste symptomet.

Portal Hypertensjon Symptom

Portal hypertensjon er ualminnelig høyt blodtrykk i venen som bringer blodet fra tarmen til leveren, som kalles portvenen. Denne tilstanden kan føre til utvikling av nye blodkar som forbinder blodstrømmen fra tarmen til den generelle sirkulasjon, uten å gå gjennom leveren. Symptomer inkluderer bukhulen oppblåsthet og blødninger i åreknuter mot bunnen av spiserøret og i mageslimhinnen.

Forstørret Magen Symptom

En økning i størrelsen av magen på grunn av svelling kan være assosiert med leversykdom. Denne svelling vanligvis oppstår på grunn av en forstørret lever og milt, eller økt mengde av væske i magen.

Kløe Symptom

Overdreven kløe kan oppleves når det er en samling av galle i kroppen. Kløe kan oppstå hvor som helst på kroppen, men er vanligvis følte i ansiktet, i øregangene, og på fotsålene. Opprettholdelse hydrering av huden, og holde barnets negler kort kan forhindre ytterligere skade på huden.

Liver Disease Diagnose

Når en lege diagnoser leversykdom, symptomene tatt i betraktning, så vel som resultatene av en fysisk undersøkelse. En leverbiopsi, leverenzymer, en ultralyd, eller en CT-skanning, kan også brukes for nøyaktig diagnose. Symptomene varierer fra barn til barn, noe som kan gjøre det vanskelig å diagnostisere.