Digidexo.com

Huntingtons sykdom Effects

Huntingtons er en arvelig, dødelig degenerative sykdommer som forårsaker ødeleggelse av nerveceller i hjernen. Sykdommen manifesterer vanligvis i løpet av middelalderen. Mens det finnes behandlinger for å lindre noen Huntingtons sykdom symptomer, forløp kan ikke bli vesentlig redusert, eller kan det bli kurert.

Psykologiske effekter

Mange Huntingtons sykdom tegn knyttet til humør og personlighet. Humørsvingninger, endringer i personlighet, depresjon og selvmordstanker er alle vanlige.

Kognitive effekter

Minskende kognitive evner er typisk med Huntingtons sykdom. Oppstår det ofte problemer med læring, hukommelse og beslutningstaking. Til slutt, resulterer vanligvis demens.

Samordningseffekter

Personer med Huntingtons sykdom gradvis mister sin koordinasjon. I første omgang blir de klønete, og over tid de taper balansere og gå evner.

Motor Effects

Ufrivillige bevegelser er en effekt av Huntingtons sykdom. De vanligvis vises i ansiktet først, men deretter spredt over hele kroppen. Andre motoriske problemer oppstår over tid, særlig tale og som påvirker evnen til å svelge.

Død

Symptomer og degenerasjon fortsette inntil døden i de rammede med Huntingtons sykdom. Gradvis, muligheten til å utføre de fleste grunnleggende funksjoner, inkludert turgåing, snakke, spise og tenkning, klart avta. Død resulterer vanligvis alt fra 10 til 30 år etter første symptomene manifest.