Digidexo.com

Gode ​​kilder til komplekse karbohydrater

Gode ​​kilder til komplekse karbohydrater


Ifølge National Institutes of Health, bør karbohydrater utgjør 40 til 60 prosent av en persons kosthold. Helst bør disse karbohydrat valgene være komplekse karbohydrater i stedet for enkle karbohydrater. Komplekse karbohydrater bestå av tre eller flere sukker som danner en stivelse. Stivelse gi kroppen med vedvarende energikilde. Beste kildene til komplekse karbohydrater er hele korn, stivelsesholdige grønnsaker og belgfrukter.

Helkorn

Hel hvete brød og havregryn er åpenbare valg, men det er hel verden av hele korn som har blitt slokket ut av kosten white-out av raffinert mel og sukker. Bygg, quinoa, hirse og hvete bær er gode erstatninger. Skjønt bygg normalt kommer i en suppe, kan det tilsettes til en varm kornblanding bestående av bygg, stjele snitt havre, hirse og linfrø. Hvete bær gjøre en stor kald salat krydret med karri, med tillegg av gylne rosiner, rødløk og squash. Quinoa er et korn innfødt til Sør-Amerika. Quinoa pilaf er en velsmakende alternativ til vanlig pilaf laget med ris. Det parene deilig med grillet fisk og kylling.

Belgfrukter

Belgfrukter referere til erter, kikerter, linser og bønner. Ifølge Mayo Clinic, belgfrukter er høy i folat, kalium og jern og inneholder gunstig fett sammen med både løselig og uløselig fiber. På grunn av deres protein innhold belgfrukter også gjøre en utmerket kjøtt erstatning. For de som er bekymret gass forårsaket av å spise for mange bønner, gir Mayo Clinic retninger for en gass-fri suge: koke 10 kopper vann og tilsett en kilo bønner. Kok bønnene i 2 til 3 minutter. Fjern fra varmen og sett til side. La bønnene suge over natten ved romtemperatur. Dette vil bidra til å oppløse 75 til 90 prosent av de sukkere som forårsaker gassen.

Stivelsesholdige grønnsaker

Korn og poteter er de mest spist stivelsesholdige grønnsaker. Sunnere alternativer inkluderer søtpoteter, vinter squash, eikenøtt squash, gresskar og squash. Den gule / orange farge av disse grønnsaker er en indikasjon på deres høye vitamin A-innhold. I stedet for hvetemel spaghetti, prøve noen spaghetti squash til middag. Matlaging en spaghetti squash er lett. Pierce squash over og stek i 1 time ved 375 grader F. Cut åpen og fjern frøene med masse. Separate tråder med gaffel. Topp med favoritt pasta saus.