Digidexo.com

Eksempler på matvarer som er lipider

Eksempler på matvarer som er lipider


Lipider er ansett næringsstoffer og er nødvendige i kostholdet vårt. Kroppen kan ikke produsere disse næringsstoffene, så det er viktig vi inntar dem. Lipids "består av fett og oljer, er høy-energigivende molekyler sammensatt hovedsakelig av karbon (C), hydrogen (H), og oksygen (O)." Lipider er stor kilde til energi, men også av fett. Lipider er enten mettet eller umettet. Umettede lipidene er flytende ved romtemperatur. Disse lipidene er matoljer eller fiskeolje. Mettede lipider er fast ved romtemperatur. Fett får en dårlig rap fordi de er den viktigste årsaken til høyt kolesterol, særlig mettet fett. Men de er også en del av den gode maten pyramide og er nødvendige for en sunn kropp, i moderate mengder.

Fish Oil

Fiskeolje er en umettet lipid som kommer fra forbruk av "makrell, sild, tunfisk, kveite, laks, tran, hvalspekk, eller selspekk eller fiskeolje kosttilskudd." Fiskeolje er en svært omdiskutert lipid, Rxlist.com hevder at fiskeoljer "kan redusere nivåene av en type fett som kalles triglyserider. Dette kan bidra til å redusere sjansen for å utvikle hjertesykdom."

Svinekjøtt

Svinekjøtt er mat med det høyeste nivået av mettet fett og total fett gram. Kjøttet kommer i form av bacon, ribbe, svinekjøtt pølse og skinke. Forbruket av høye nivåer av svinekjøtt, som er høy i mettet fett, fører til et høyt nivå av triglyserider i blodet. Høye nivåer av triglyserider av er ofte et avslørende tegn på fedme eller høye nivåer av kolesterol.

Beef

Biff er en form for mettet fett eller lipid. Som svinekjøtt, er biff høy i mettet fett og total fett gram. Selv om oksekjøtt er en høy-energi-kilde til mat, kan det også være en kilde til høyt kolesterol.