Digidexo.com

Tre energikilder for muskler

Tre energikilder for muskler


Muskler, som en del av hele kroppen, får energi fra makronæringsstoffer (makro betyr stort). Det er fire viktige makronæringsstoffer: karbohydrater, proteiner, lipider og vann. Alle disse er nødvendig i store mengder for at kroppen skal fungere riktig og ha tilstrekkelig energi for fysisk ytelse, så vel som interne funksjoner, slik som fordøyelse og hjernefunksjon. I motsetning til mikronæringsstoffer, som er små og vanligvis målt i milligram eller mikrogram, er makronæringsstoffer målt i gram eller kilogram.

Karbohydrater

Karbohydrater er sukkere, slik som granulert sukker, så vel som andre kilder av sukkere, slik som frukter og melk, og stivelser, som de som finnes på poteter og mais. Karbohydrater kan være enkel eller kompleks og gir en utmerket kilde for lett tilgjengelig energi for kroppen og muskler. Fiber, også et karbohydrat, er ofte funnet i hele korn. Fiber kan ikke fullstendig brutt ned av kroppen, slik at det gir svært lite i form av energi, men det er viktig for gastrointestinal helse.

Lipider

Lipider er fett og oljer og gi lagret energi. Matvarer som inneholder fett inneholder kjøtt, nøtter, hele fete meieriprodukter, samt bearbeidet fett som smør og vegetabilske oljer. Mange lipider inneholder fettsyrer og noen er avgjørende for riktig helse og ernæring. I tillegg har noen lipider er avgjørende for visse kroppsfunksjoner, som for eksempel hormonet østrogen i reguleringen av den kvinnelige reproduktive syklus.

Proteiner

Proteiner er ofte det første næringsstoff vurderes av idrettsutøvere og vekt-trenere for energi og muskel helse. En viss mengde protein absorberes av kroppen for kroppsfunksjoner og overskytende protein brukes for energy.Common proteinkilder inkluderer meieriprodukter, kjøtt, fjærkre, fisk, belgfrukter (bønner), og korn. Dette er nødvendig for å hjelpe kroppen og musklene vokser, opprettholde helse og balanse, og regulere visse prosesser i kroppen.

Vann

Vann som macronutrient er nødvendig av kroppen i store mengder, men det gir ikke energi i seg selv. Vann trenger imidlertid gi nødvendig bestanddel for kroppsfunksjoner som skal utføres. Musklene består hovedsakelig av protein og vann, og hvis kroppen blir dehydrert fra en mangel på vannforbruk, kan musklene ikke fungere skikkelig, noe som kan føre til sårhet og nedbryting av muskelvev.