Digidexo.com

Den beste maten for kvinner i 20-årene

Den beste maten for kvinner i 20-årene


God ernæring er alltid viktig, men i løpet av 20-årene, er det enda mer avgjørende. Ifølge registrert kostholdsekspert Karen Ansel, skriving for Fitness Magazine, disse er de travleste dagene i livet ditt, når du jobber lange dager, fester hardt eller prøver å starte en familie. Holde energinivået opp er viktig, og et sunt kosthold er en god måte å gjøre dette. Så hva bør du gjøre det meste ut av?

Iron

Gjennom 20-årene blir du mensen og tunge perioder er en av de viktigste grunnene for kvinner som lider av tretthet. Øke mengden av jern i kosten vil bidra til å forhindre anemi og produsere sterkere blod. The National Institutes of Health (NIH) anbefaler 18 milligram jern hver dag, men dette er lett å oppnå. Jern finnes i magert rødt kjøtt, grønne bladgrønnsaker som brokkoli og spinat, og belgfrukter som linser.

Kalsium

Kvinner er mer utsatt for osteoporose som de blir eldre, men 20-årene er den ideelle tiden for å begynne å styrke dine bein. Vektbærende trening som jogging kan hjelpe, men å øke mengden av kalsium i kosten er også gunstig. Dette kan også bidra til å styrke dine muskler og tenner, ifølge helse forfatter og redaktør Melinda Smith, som skriver for HelpGuide.org. NIH anbefaler å få 1000 milligram kalsium om dagen. Dette kan være fra en rekke kilder, inkludert meieriprodukter, som melk og yoghurt, havregryn, tofu, kål og grønne bønner.

Sunt fett

Ikke alt fett er dårlig for deg. Faktisk monounsaturates og polyunsaturates, som finnes i olivenolje, fisk og sjømat og avokado, faktisk kan nytte for deg. De er tett i kalorier, som hjelper deg til å føle deg mett opp lenger og reduserer mengden av snacking, men det er andre fordeler også. De bidra til å styrke neglene og mener glødende hud og skinnende hår, samt god hjernefunksjon. Sunt fett kan også hjelpe kvinner å ha friske svangerskap.