Digidexo.com

Effekter guargummi på Texture av soyabønner produkter

Effekter guargummi på Texture av soyabønner produkter


Guargummi er en ingrediens som ofte vises på mat etiketter; Men de fleste ikke vet hvilke egenskaper den legger til mat. Guargummi har blitt funnet å ha helsemessige fordeler, blant annet hjelpe til fordøyelse, og den tjener også som et næringsmiddel-fortykningsmiddel, for å hindre dannelse av krystaller og for å forbedre stabiliteten og utseende av væsker som salatdressinger. Guargummi er populær i gluten-fri baking på grunn av disse samme egenskaper.

Rolle

Guargummi har flere bruksområder i mat-baserte produkter, men det er først og fremst brukes til å legge til tykkelse til ting som bandasjer, yoghurt, paier og andre varer som kan komme ut for rennende når forberedt hjemme. Mange bedrifter bruker guargummi i elementer som er solgt i supermarkedet fordi gummien forhindrer væsker fra separering og også fordi guargummi ikke lett brytes ned under varme eller kalde forhold.

I Ice Creams

Guargummi er et populært tilsetningsstoff til iskrem fordi det kan bidra til å bevare tekstur. Når tilsatt til iskrem fra en hvilken som helst variasjon, vil guargummi gir den også en glatt og kremaktig tekstur. I tillegg til å gi tekstur, vil den også hindre iskrystaller. Dette vil gi iskrem å holde i fryseren for en mye lengre periode. For mye guargummi vil føre til at isen blir for kremet, men. Less is more er en god tommelfingerregel når du bruker guargummi på denne måten.

I Baking

Guargummi benyttes av de med en allergi hvete for å fungere som et fortykningsmiddel i stedet for mel. Guargummi har den ekstra fordelen av å ikke være et korn produkt, noe som gjør det til et populært valg blant de med mais allergi. Tilsetningen av gummi til et steke oppskrift gir deigen en tykkere kvalitet. Ved hjelp av guargummi, i motsetning til andre tyggegummi alternativer, kan også skape en tettere batter, i motsetning til en røre som er lette og luftige.

I Dips

I et soyabasert dip, vil guargummi virke som et fortykningsmiddel, og vil også tjene til å hindre at vann og olje fra å separere fra andre ingredienser. Når en pakke av dip er blitt åpnet, og noe av innholdet fjernes, kan visse andre bindematerialer bryte fra hverandre, forårsaker separasjon. Guargummien forhindrer at dette skjer, og bidrar til å holde dip opprinnelige konsistens.

Flavor

Selv guargummi er vanligvis rapportert å være smakløs, enkelte mennesker opplever at det legger en bønne-aktig smak, spesielt når de brukes i store mengder. For å unngå denne smaken, kan du legge mindre guargummi, eller du kan koble guargummi med et annet fortykningsmiddel som xantangummi.