Digidexo.com

Hva er riktig prosedyre for rengjøring Ears?

Rutinemessig rengjøring av øregangen for å fjerne opphoping av voks er en viktig del av personlig hygiene. Mens det er viktig å fjerne overflate voks for å hindre den fra å bli påvirket i det indre øret, også huske at ørevoks er en del av øret naturlige mekanisme for selvrensende. Følg tipsene nedenfor for å holde ørene i tip-top form.

Misforståelse

Det er viktig å merke seg at det finnes en rekke mer trygge og effektive løsninger for rengjøring av ørene enn den vanlige bomullspinne. Faktisk kan sette inn en vattpinne inn i øregangen bare skyve voksen lenger inn i øregangen, noe som gjør det vanskeligere å fjerne og muligens forårsake ytterligere skader eller problemer med hørselen. Som en generell regel bør det indre øret kanalen aldri behandles hjemme. Besøk en lege for å finne ut hvilket øre-rensing alternativet er best for deg.

Løsning Cleanse

En flytende oppløsning slik som vann eller saltvann kan anvendes for å oppløse ørevoks. Ceruminolytic agenter eller voks-oppløsning løsninger kan bli droppet inn i øret med et øye dropper. Etter at oppløsningen er tilsatt til øret, bør ligge på den ene side for å hindre væsken i å renne ut. Oppløsningen bør stå i noen minutter for å trenge inn i voks.

Stream Cleanse

En lege kan bruke en sprøyte eller annet medisinsk utstyr for å innføre en strøm av oppløsningen inn i øret for å bidra til å fjerne voksoppbygning. Ingen enkeltpersoner skal noen gang forsøke å injisere en strøm av vann inn i øregangen ved hjelp av et instrument som for eksempel en Waterpik som det kan forårsake potensiell skade på trommehinnen.

Verktøy

En lege kan bruke en spesiell medisinsk instrument, for eksempel en sugeanordning for å manuelt dypt rense øregangen. Dette er en mer ekstrem måte å rense ut ørevoks og er vanligvis ikke en nødvendig prosedyre med mindre du har en spesielt høy opphoping av voks av hvis man bruker et høreapparat.

Advarsel

En prosess som kalles øret candling, som innebærer innsetting av en parafin belagt stearinlys inn i øregangen og deretter tenne på, er et populært alternativ øre-rensing teknikk. Når lyset er tent, er det ørevoks trukket opp av ørekanalen og samler seg på bunnen av røret parafin. Selv om voksen er trukket ut, er det risiko forbundet med denne metoden, for eksempel brannskader i hodet, halsen eller i ansiktet fra stearinen, og er ikke verdt risikoen.