Digidexo.com

Nedsatt Cell Cancer Prognoser

Nyrecellekreft er den vanligste typen av nyrekreft. Omtrent ni av ti nyre kreft er nyrecellekreft. Vanligvis innebærer nyrecellekreft veksten av en enkelt svulst innenfor en nyre, selv om av og til svulster kan bli funnet i begge nyrer og / eller multiple tumorer kan bli funnet i en nyre. Vanligvis nyrecellekreft er asymptomatiske før de er ganske avansert, men rutinemessige CT eller ultralyd ofte avsløre dem før de metastaserer og bli botemiddel.

Typer av nyre celle kreft

Det finnes flere forskjellige typer av nyrecellekreft, som er diagnostisert basert på utseendet av cellene under et mikroskop. Flertallet av dem diagnostisert med nyrecellekreft har klarcellet nyrekreft, der kreftcellene vises tydelig sett under et mikroskop. Papillær nyrecellekreft er den nest vanligste typen av nyrecellekreft, diagnostisert hos cirka 10 prosent til 15 prosent av pasientene. Disse kreftformene ser ut som små finger anslag. Papillær nyrecellekreft er også kalt chromophilic, fordi når cellene injiseres med fargestoff for visning under et mikroskop, vises cellene rosa. Chromophobe nyrecellekreft er den nest vanligste typen, sto for 5 prosent av nyrecellekreft. Disse cellene ser blek, som de i klart celle kreft, men er mye større enn de i tradisjonell klart celle kreft. Den sjeldneste typen nyrecellekreft er å samle duct nyrecellekarsinom, der kreftcellene vises i uregelmessige rør. Til slutt, hvis cellene ikke passer inn i noen av kategoriene ovenfor, er de omtalt som Uklassifisert nyrecellekarsinom.

Staging

Prognosen for nyrecellekreft avhenger av stadium av kreft. Som alle nyre kreft, vil legen avgjøre scenen ved hjelp av AJCC system utviklet av det amerikanske Joint Committee on Cancer. Den AJCC systemet er også referert til som TNM-system, for de tre faktorene som brukes til å evaluere stadium av kreft. "T" faktor løser størrelsen av tumoren. "N" faktor avtaler med spredning til lymfeknuter. "M" faktor vurderer om kreften har spredning eller spredning til andre deler av kroppen din.

Stage I

Trinn I nyrekreft omfatter en rekke T 1, og et N og M antall 0. Dette betyr at det ikke er noen involvering eller lymfeknutemetastase. Tumoren i seg selv er mindre enn 7 cm lang, og er i bare en nyre. De fem-års overlevelse for de diagnostisert med Stage I nyrecellekreft er 96 prosent.

Stage II

Stage II nyrecellekreft består av en T antall 2, og en N og M antall 0. Dette betyr at svulsten har utvidet utover 7 cm i lengde, men fortsatt har ikke spredt seg utenfor nyren din. Det er ingen involvering eller lymfeknutemetastase. De fem-års overlevelse er 82 prosent.

Stage III

Stage III nyrecellekreft har flere ulike egenskaper, men generelt, er de fem-års overlevelse for alle pasienter diagnostisert med Stage III nyrecellekreft 64 prosent. Den første typen Stage III nyrecellekreft inkluderer en T antall 3, med en N og M antall 0. Dette betyr at det er fortsatt ingen spredning til lymfeknuter eller metastaser, men svulsten har vokst utover bare nyre i binyrene , den renale vene, i vena cava eller fettvev rundt nyrene. Den andre typen av stadium III renal cancer inkluderer en T tall mellom 1 og 3, slik at tumoren er en hvilken som helst størrelse, så lenge det ikke har spredd seg utover Gerota s fascia. Men i dette stadiet, har kreften spredd seg til en lymfeknute som er i nærheten nyre.

Stage IV

Stage IV nyrecellekreft har også flere ulike alternativer. Den første er en T nummer på 4, med et N antall 0 eller 1, og et antall M 0. Dette betyr at den primære svulst har utvidet utover Gerota s fascia, er det i ikke mer enn en lymfeknute, og det har ikke spredning til noen forskjellige organer. Stadium IV nyrecellekreft refererer også til kreft med hvilket som helst antall T, M et antall 0, og et N antall 2. Dette betyr at det ikke er noen metastase, tumor kan være hvilken som helst størrelse, og det er involvering av mer enn en lymfe node lokale til nyrene. Endelig kan Stage IV inkludere noen T og N antall, med en M antall 1. Dette betyr at kreften har spredd seg til lymfeknuter ikke lokale til nyrene, og / eller andre organer i kroppen forskjellig fra nyrene. I alle tilfeller er det fem-års overlevelse for stadium IV nyrekreft med 23 prosent.