Digidexo.com

Flass Solutions

Flass Solutions


Det er to grunnleggende typer flass: tørre og usammenhengende. Tørr flass, den vanligste, er preget av løse flak og en kløende hodebunn. Usammenhengende flass, på den annen side, oppstår det ofte på de med fet hodebunn og det tar form av skjellende flekker på hodebunnen verket. Fordi årsakene til flass variere fra sinkmangel til overforbruk av hårprodukter, må du kanskje prøve flere løsninger før du finner en som fungerer for deg.

Betraktninger

Mange vanlige husholdningsartikler kan brukes til å bekjempe flass. Både knust aspirin og natron er effektive i å kontrollere flass. Bare legg en håndfull (ca 1 ss.) Til sjampo på gang du vasker håret ditt, og deretter fortsette som vanlig. Du kan også bruke munnvann eller eddik for å skylle håret etter vanlig sjamponering. Dette vil bli kvitt noen mister flak, gi avlastning for en kløende hodebunn og redusere oiliness, samt levende håret mykt og håndterlig.

Effekter

Enten du lider av tørr eller usammenhengende flass, kan urter med antibakterielle eller soppdrepende egenskaper brukes til å behandle flass effektivt. Goldenseal, rosmarin og bukkehornkløver frø kan gjøres om til te og brukes direkte til hodebunnen eller brukes som en skylling etter sjamponering. De kan irritere huden hvis igjen på for lenge, slik at de skal renses helt før du tørker håret. Tea tree olje kan også brukes direkte til hodebunnen.

Typer

Massevis av over-the-counter produkter eksisterer for å behandle flass, det meste i form av sjampo. Anti-flass-sjampoer inneholder vanligvis enten sinkpyrition, tjære eller selen-sulfid, som er de to mest effektive ingredienser i bruk i dag. Ketokonazol, en antifungal, brukes også i anti-flass-sjampoer er, selv om dette bare virker mot en bestemt type sopp.

Løsning

Diet terapi brukes av mange leger som en måte til behandling av flass. Som et første skritt i å redusere forekomsten av flass, anbefaler ekspertene redusere inntaket av mettet fett i kosten, samt junk food og overskudd av sukker. Dette alene bør rense kroppen nok til å slutte å produsere så mye olje. Ta vitamin B12 tilskudd kan bidra til å forbedre helsen til hårroten, mens sink er en fin måte å bekjempe bakterier.

Expert Insight

Hvis du flass synes ikke å svare på noen av disse behandlingene, kan dette være et tegn på at du trenger å snakke med en lege, som kan henvise deg til resept-styrke produkter som inneholder kortison. Selv om dette ikke kan kontrollere flass selv, gjør det hindre kløe, som i alvorlige tilfeller kan føre til skader i hodebunnen, og til flere flak, som jo mer du skraper, de mer løse flak du kan forvente. Legen kan også se etter andre mulige årsaker, som for eksempel psoriasis eller emfysem.