Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne en Heart Attack

Hjerteinfarkt er ikke alltid plutselig; det kan være tegn på dager eller uker som indikerer problemer. Alle over 40 bør vite advarselen tegn på et hjerteinfarkt. Søker medisinsk hjelp tidlig dramatisk øker sjansene for å overleve et angrep.

Hvordan gjenkjenne en Heart Attack

Heed de første varsel tegn til ubehag eller smerter i brystet. Dette er "den hellige gral av symptomer." Det kan føles som om en elefant sitter på brystet, eller muligens en klemme eller fylde i midten av brystet.

Husk at smerter i andre deler av overkroppen kan signalisere et hjerteinfarkt. Dette kan inkludere armene (spesielt venstre arm), kjeve, rygg, skuldre, nakke eller mage. Det kan føles mindre som smerte og mer som ubehag.

Erkjenne at det å være tungpustet etter fysisk aktivitet er normalt, men hvis kortpustethet oppstår etter å ha gått en blokk eller to, klatring en trapp eller liggende i sengen, bør du oppsøke lege umiddelbart. Dette symptomet kan presentere før du føler brystsmerter.

Se opp for kvalme, svimmelhet eller kald svette. Følelser av angst eller nervøsitet kan følge disse symptomene.

Legg merke til noen økt hjertefrekvens. Dette, sammen med en hvilken som helst av de symptomer som er beskrevet ovenfor, kan indikere en forestående hjerteinfarkt. Noen hjerteanfall lider selv oppleve følelser av forestående undergang.

Hint

  • Snakk med legen din om din risiko for hjerteinfarkt og hva du kan gjøre for å hindre en.
  • Få regelmessige fysiske undersøkelser og kardiale stresstester for å oppdage eventuelle problemer før de slår alvorlig.
  • Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, røyking, mangel på mosjon og fedme kan øke risikoen for hjerteinfarkt.