Digidexo.com

Hva er behandlingen for Herpes labialis?

Herpes labialis er det medisinske navnet for en vanlig lidelse, den kalde sår, også kjent som en feber blemme eller oral herpes. De fleste tilfeller av herpes labialis er mild, men noen kan kreve mer aggressiv behandling.

Om Oral Herpes

Herpes labialis er forårsaket av tilstedeværelsen av en herpes simplex (HSV-1) virus. HSV-1-infeksjon er vanlig i USA. Ifølge American Social Health Association, mellom 50 prosent og 80 prosent av amerikanerne har oral herpes. Ved 50 år, vil rundt 90 prosent har viruset. HSV-1 er spres lett, vanligvis fra et kyss fra et familiemedlem eller elsket én. HSV-1 viruset tar bolig i trigeminusgangliene på toppen av ryggraden og legger dvale til den reaktiverer. Lesjoner som består av vannaktig blemmer bryte ut i det området av munnen, eller noen ganger på haken eller i neseborene. De sjelden bryter ut inne i munnen.

At-Home Behandlinger

Selv forkjølelsessår forårsaket av HSV-1 kan være ganske smertefullt, de vanligvis løse på egen hånd innen sju til ti dager uten behov for medisinsk intervensjon. Et topisk behandling inneholdende lidokain eller benzylalkohol, så som Zilactin, kan redusere smerte. Den eneste over-the-counter aktuell krem ​​vist seg å fremskynde helbredelsesprosessen er Abreva, som er godkjent av US Food & Drug Administration.

Reseptbelagte Oral medisiner

Bare rundt 25 prosent av mennesker som opplever en initial oral herpes utbrudd vil oppleve en annen. Imidlertid kan en lege foreskrive oral medisin for dem som opplever hyppige utbrudd. De samme antivirale midler som brukes til å behandle genital herpes - Zovirax, Famvir og Valtrex - er også foreskrevet for oral herpes.

Reseptbelagte topicals

Reseptbelagte aktuell antivirale midler som kan fremskynde helbredelsesprosessen inkluderer acyclovir (Zovirax) og penciclovir (Denavir). Disse topicals kan brukes direkte på aktive lesjoner, og de kan også bli satt på huden ved første tegn til smerte signaliserer en muntlig herpes utbrudd.

Forebyggende tiltak

Herpes labialis ikke utgjør en alvorlig risiko hvis det påvirker området av øynene - og dette er svært sjeldne. Men det er visse forebyggende tiltak som bør tas når en feber blemme utbrot. Hvis det blister er berørt, bør hender vaskes med en desinfiserende såpe for å hindre spredning av viruset til andre deler av kroppen. HSV-1 er også en årsak til genital herpes. De med aktive forkjølelsessår bør avstå fra å gi oral sex.