Digidexo.com

Sunn mat for skolemat

Sunn mat for skolemat


I en fersk undersøkelse, forbruker vaktbikkje Which? fant at en gjennomsnittlig matboks kan inneholde opp til 60 g sukker, tilsvarende 10 MacDonalds "sukker donuts," rapporterer "Daily Mail" nettsted. Erstatte snacks med høyt sukker eller natrium innhold for sunnere valg kan ha en dramatisk innvirkning på ditt barns energi og konsentrasjon nivåer. Storbritannias National Health Service sier en balansert matpakke bør inneholde en stivelsesholdige karbohydrater, litt protein, noen dagbok og minst en del av frukt og grønnsaker.

Smørbrød

En matboks stift, smørbrød gi plattform for å skape en sunn, balansert måltid. Unngå hvitt brød, bagels og baguetter, og i stedet velger hele korn eller hel-brød som gir en langsommere frigjørende tilførsel av energi. Legg en høykvalitets protein for eksempel hardkokt egg, hermetisk fisk, magert roastbiff eller skiver kyllingbryst. Ta med minst en grønnsak som agurk, tomat eller salat blader. Kutt ned på smør og majones; hummus og cottage cheese er en flott måte å fukte smørbrød om nødvendig.

Sandwich Alternatives

Introdusere nye matvarer inn i barnets kosthold. Gir smørbrød dag etter dag vil gjøre det vanskelig å gjennomføre sunnere å spise i det lange løp. Gjør pasta eller ris salater, og pakk dem i tettbare plastbeholdere. Hel-hvete pasta og brun ris rådes som de har lavere glykemisk indeks verdier, betyr at de ikke vil dramatisk øke blodsukkeret. Varm hjemmelagde supper i termosflasker vil være en velkommen godbit under kaldere månedene; legge byggryn, poteter eller nudler til suppe å fylle karbohydratkvoten.

Snacks

Fersk frukt som epler, bananer og pærer gjør en god matbit, takket være sin naturlige sødme. Usøtet tørket frukt er en annen sunn snack som er beriket med vitaminer og mineraler. Unngå sukkerholdig eller salt snacks, som godterier eller potetgull. For en søt godbit, prøv frukt brød eller nåværende boller. Gi en yoghurt å oppfylle meieri kvoten.

Drinker

Fruktjuice inneholder mye sukker, så redusere sukkerkonsentrasjonen ved å tilsette vann til fruktjuicer. Alternativt lage dine egne smoothies med frisk frukt og yoghurt for en deilig, sunn drikke. Unngå all pop og sukkerholdige, kunstige drikker.