Digidexo.com

Sunn snacks for barna og deres kalori teller

Sunn snacks for barna og deres kalori teller


Voksende, aktive barn trenger å spise ofte for å holde tritt med all den energien de brenner hele dagen. Mens det er mange usunne snacks alternativer, et likt antall tilfredsstillende, underholdende snacks passer inn i My Food Pyramid modell av å spise sunt. Med barndommen fedme nådde et rekordhøyt nivå i USA, er det viktig å være oppmerksom på hvor mye kalorier barnet forbruker. Diskuter barnets kalori behov med henne barnelege og velge snacks som tilbyr en næringsrik "bang" for calorie "bukk".

Helkorn

Barn som snack på hele korn nyte tilfredshet og energi - med den ekstra bonus av fiber og B-vitaminer. My Food Pyramid hjemmeside bemerker at å velge hele korn når det er mulig kan hjelpe med vektkontroll. En hel korn snack favoritt for barna er popcorn, som har 30 kalorier per usaltet, air-popped cup. Havremel cookies, som er morsomt å bake som en familie, også er en søt måte å snack på hele korn. En liten havrekjeks inneholder omtrent 61 kalorier.

Grønnsaker og frukt

La barnet fylle opp på grønnsaker og fersk frukt, hvorav mange er kalorifattig. Et kosthold rikt på frukt og grønnsaker kan redusere den totale kaloriinntaket, siden høyere kalori mat blir erstattet. Frukt og grønnsaker er høy i vitamin A og C, som øker barnets immunforsvar og holde huden hans og tannkjøttet sunt.

Barn er ikke alltid naturlig trukket til grønnsaker, slik at foreldrene må være kreativ i hvordan de tjene dem. Få barn kan motstå de klassiske "maur på en log" etter skoletid snack. Spre peanøttsmør i sporet av en selleri pinne og topp med rosiner. En stengel av selleri toppet med 1 ss. peanøttsmør og en liten boks med rosiner utgjør 140 kalorier. Frukt er godt likt på egenhånd. Serve skiver epler og jordbær på kebab i ca 55 kalorier per kopp frukt.

Dairy

Melk og melkeprodukter er hovedkildene til kalsium for barn. Den Kidshealth nettside melder at mer enn 85 prosent av jentene og 60 prosent av guttene i alderen 9 til 18, ikke klarer å få anbefalte mengder av kalsium. Barn har bare et lite vindu av tid til å få beinbyggende fordelene med kalsium - bein vekst er nesten fullstendig av den tiden de er tenåringer. Magre meieriprodukter gir kalsium uten overflødige kalorier. En beholder med yoghurt laget med fettfri melk har 125 kalorier og er en rask, tilfredsstillende snack. En kopp lav-fett cottage cheese har 205 kalorier og er en fylling alternativ etter en lang dag på skolen.

Protein

De fleste barn får protein, en viktig byggestein for bein og muskler, ved måltidene fra kjøtt. My Food Pyramid hjemmeside anbefaler varierte proteinkilder for å øke essensiell fettsyre inntak. Mange ikke-kjøtt proteinkilder lage deilig snacks. Deres kalori teller tendens til å være høyere enn andre snacks, men de gir optimal næring og energi til aktive barn. Black valnøtter har 170 kalorier per unse, og er en fornuftig kilde til essensielle fettsyrer. Fisk er en sunn kilde til protein ofte avvist av kresen eaters. Bakt fiskepinner servert på snack tid kan introdusere fisk i et barns kosthold for ca 70 kalorier per pinne.