Digidexo.com

Medisinske egenskaper av Datoer Frukt

Jujube (Ziziphus jujuba) plante opprinnelse i Kina, hvor den har vært dyrket i mer enn 4000 år. Også kjent som den kinesiske dato og tsao, er jujube nå vokst i Nord-Afrika, Sør-Europa, Russland, Midtøsten og de sørvestlige delene av USA. Når moden, er frukten rødt og søtt. Den har en meget høy vitamin C-innhold. De medisinske egenskapene til jujube frukt har vært kjent og brukt i årtusener av ulike kulturer, i henhold til California Rare Fruit Growers nettside. En populær medisinsk bruk av jujube frukt er for en te for å behandle sår hals.

Anti-Cancer Properties

Bruken av jujube frukt har vist seg å ha cytotoksisk aktivitet - som hindrer celledeling - på ulike tumor linjeceller, ifølge National Center for Biotechnology Information nettside. En studie viste at antallet av levedyktige celler som var blitt redusert etter behandling. Den fordelaktige effekt av frukter som jujube har blitt tilskrevet et høyt innhold av bioaktive forbindelser. Studier utført i løpet av de siste 20 år har vist evnen av bioaktive forbindelser til å spille en gunstig rolle ved forebyggelse av kroniske sykdommer.

Avstressende Properties

Jujube frukt har vært brukt i kinesisk medisin for å redusere stress på grunn av sin mildt sederende evne. Brukes i en pulverisert form, kan jujube roe nervene og redusere angst.

Blood Rensing

De tørkede fruktene av jujube inneholder alkaloider, triterpenoids og saponin. Disse forbindelser er alle fordelaktig i å rense blodet og som virker som et hjelpemiddel til fordøyelsen. Forbruker jujube frukt vil hjelpe behandle diaré, kronisk tretthet, bronkitt og anemi.

Andre medisinsk bruk

Jujube frukt er også brukt i iransk tradisjonell medisin. Frukten er gunstig som en blod purifier og som avføringsmiddel. I Kina er det jujube frukt brukes til å behandle diaré, tretthet og tap av appetitt. I Japan har forskning vist frukten å øke immunitet. I tillegg, som en effektiv urtemedisin, er jujube frukt brukes til å forbedre muskelstyrke, øke utholdenhet, som et hjelpemiddel for å få vekt og som en tonic for å styrke leverfunksjonen.