Digidexo.com

Lav Thyroid Disease

Lav Thyroid Disease


Omtrent 10 millioner mennesker i USA lider av lav skjoldbrusk sykdom --- også kalt hypotyreose. Tilstanden er relativt vanlig hos eldre voksne, og lav skjoldbrusk sykdom er også mer utbredt hos kvinner enn hos menn. Det kan noen ganger være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er ofte forveksles med andre sykdommer. Men en enkel blodprøve som kalles en "TSH" test kan vurdere din skjoldbrusk hormon nivåer. Når TSH testen brukes i kombinasjon med en medisinsk historie rapport og en oversikt over dine symptomer, kan din lege eller endokrinolog gjør en avgjørende diagnose av lav skjoldbrusk sykdom.

Hva er Low Thyroid Disease?

Lav skjoldbrusk sykdom er merket med en utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskkjertel hormon av skjoldbruskkjertelen. En sunn skjoldbruskkjertelen er ca 2 inches lang og formet som en sommerfugl. Det ligger i front av halsen området under strupehodet og er ansvarlig for produksjon T3 (triidothyronine) og T4 (tyroksin). Pasienter diagnostisert med hypotyreoidisme har unormale mengder av én eller begge av disse viktige metabolske hormoner.

Årsaker

Det er to viktige årsaker til lav skjoldbrusk sykdom: betennelse i skjoldbruskkjertelen og medisinske behandlinger som reduserer størrelsen på skjoldbruskkjertelen. EndocrineWeb.com sier at betennelse i skjoldbruskkjertelen er ofte forårsaket av autoimmun tyreoiditt, en tilstand som potensielt kan ødelegge cellene som er nødvendig for hormonproduksjon, noe som resulterer i hypotyreose. Og noen ganger skjoldbruskkjertelen produserer for mye thyroid hormon, forårsaker hypertyreose, som gjør kirurgi eller radioaktivt-jod behandlinger er nødvendig. Begge prosedyrene ødelegge skjoldbruskkjertelen celler og kan føre til lav skjoldbrusk sykdom.

Symptomer

Symptomene på lavt skjoldbrusk sykdom kan deles inn i to kategorier: tidlige og sene symptomer. The University of Maryland Medical Center sier at tidlige symptomer på lavt skjoldbrusk sykdom er noen ganger avvist for andre forhold som aldring eller hverdagens stress og er tretthet, hodepine, konsentrasjonsvansker, kulde intoleranse, tørr hud, muskelsmerter, vektøkning, muskelsmerter, forstoppelse og uregelmessig menstruasjon. Senere symptomer kan være mer alvorlig og kan omfatte muskelsvakhet og kramper, nummenhet i ekstremiteter, heshet, hørselstap, søvnapné, alvorlig depresjon, søvnproblemer og forvirring.

Komplikasjoner

Hypotyreose som er ubehandlet kan gå på å føre videre, alvorlige helseproblemer. Ifølge Mayo Clinic, kan ubehandlet lav skjoldbrusk sykdom kunne resultere i depresjon, infertilitet og fødselsskader, alvorlig utmattelse og kulde intoleranse. Lav skjoldbrusk sykdom er også forbundet med høyt kolesterol og de to sammen kan føre til hjerte- og karsykdommer. Fortsatt lave skjoldbrusk nivåer kan også resultere i myxedema koma, et tap av hjernefunksjon som til slutt kan føre til døden.

Behandlinger

Ifølge American Academy of Family Physicians, er lav skjoldbrusk sykdom behandlet med syntetiske skjoldbrusk hormoner, som synthroid og Levoxyl. Innledende behandlinger begynner vanligvis med små doser av det syntetiske hormonet, blodprøver og overvåking av pasientens symptomer. Blodprøver flere uker senere avgjøre om dosen må justeres. Når skjoldbrusk hormon nivåene er normalisert, er blodprøver gjentas hvert halvår for å sikre at ingen ytterligere endringer i dosering er nødvendig.