Digidexo.com

Virkningene av støv midd allergi

Støvmidd er små organismer som samler seg på møbeltrekk, sengetøy og hud. De kaster avføring og mikroskopisk hud partikler som transport gjennom luften og på kjæledyr og mennesker, dvelende og legger egg på huden, tekstiler, dander og organiske materialer. Støvmidd fremme husholdning støv, en miljø inhalant som forårsaker allergisk rhinitt, allergisk bihulebetennelse, allergisk astma og allergirelaterte hudsykdommer hos mennesker og dyr.

Identifikasjon

Støvmidd er spesielt rik på madrasser, sengetøy og puter på grunn av økte mengder av menneskelig hud, hår og sekreter som gir et ideelt miljø for egg klekking. Personer med støv midd allergi kan oppleve mer uttalte symptomer når de skal sove, forårsaker ubehag, lunger, hoste, pustevansker, kløe, søvnløshet og relaterte trøtthet. Elveblest, kan utslett og eksem skyldes hudkontakt med høye konsentrasjoner av støvmidd. Beskyttende og allergivennlige belegg for madrasser, puter og sengetøy er nyttig for å redusere støv midd populasjoner innenfor et soverom.

Effekter

Støvmidd er ufrivillig inhalert gjennom øyne, nese og munn, og er uunngåelig i et omfang ettersom alle boliger samle støv, hud og hår som midd mate på. Effektene av støv midd allergi inkluderer allergisk rhinitt symptomer på nesetetthet, nysing, hoste, kløende og rennende øyne, rennende nese og hodepine på grunn av histamin responser som forårsaker slimhinnene til å bli betent. Allergiske bihulebetennelse symptomer på ansikts press, tett nese, migrene og ørebetennelser kan utvikle på grunn av støv midd innånding.

Betraktninger

Som støvmidd inn i kroppen, kan symptomene på allergisk astma begynne innen øyeblikk på grunn av midd fôr luftveiene, lungene og nesegangene med mikroskopiske støvpartikler og midd avføring. Effekter av støvmidd på allergisk astma inkluderer: hvesing, kortpustethet, tetthet i brystet, lunger, kronisk hoste bronchospasms og astmaanfall. Inhalatorer, antihistaminer, kortikosteroider og forstøver behandlinger kan bidra til å lindre symptomer som følge av støv midd innånding ved å utvide luftveiene, lettelser puste og forebygge alvorlige angrep.

Advarsel

Dyr bære midd som kan føre til utvikling av skabb, en tilstand som forårsaker allergiske hudsykdommer, nedsatt immunforsvar og smitte dermatitt. Skabb, demodectic og Cheyletiella er typer parasittiske midd hostet og fraktes med dyr. Midd angrep resultere i symptomer på kløende hud, rosa, rød eller svart misfarging og flekker av håravfall på kjæledyr. Midd kan overføre til mennesker og overflater gjennom minimal kontakt som klining, gni mot eller sove på. Vedlikehold av hund senger, regelmessig stell og lege-foreskrevet antibiotika, antihistaminer eller anti-soppmidler kan behandle skabb og redusere midd reproduksjon og effekter.

Forebygging / løsning

Støvmidd trives i høy luftfuktighet, trenger fuktighet og vann for å overleve. Store høyder og tørre klima anses fiendtlige miljøer for midd. Avtagende innendørs luftfuktighet gjennom bruk av godt dusted og jevnlig vedlikeholdt avfuktere, fans og luftrensere kan resultere i mindre populasjoner, som fører til bedre luftkvalitet og helse for allergiske personer. Avtagende støv midd utløser midler, for eksempel aske, sot, muggsporer, jord, dander og pollen ved støvsuging, støvtørking og rengjøring regelmessig hjelpemidler i reduksjon av midd.