Digidexo.com

Diagnostisering av Meningitt

Meningitt er en betennelse i hjernehinnene, membraner som omgir hjernen og ryggmargen. Det er en relativt vanlig sykdom, en som kan være dødelig hvis ubehandlet. Det kan påvirke folk i alle aldre, men spedbarn, barn og ungdom er spesielt utsatt. Spør diagnose er viktig for å hindre betydelig sykelighet og dødelighet.

Fakta

Hjernehinnene (også kalt leptomeninges) er et tynt lag av vev som omgir hjernen og ryggmargen.

Typer

Mikrobielle midler føre til de fleste tilfeller av hjernehinnebetennelse. Disse inkluderer virus som arboviruses; bakterier som Escherichia coli, Gruppe B Streptokokker og Neisseria meningitidis; og sopp som Candida albicans. Kjemikalier kan også føre til at det, i tillegg til noen medikamenter som de sulfa narkotika.

Funksjoner

Meningitt kan presentere ulike tegn og symptomer. De vanligste symptomene er hodepine, nakkestivhet, oppkast og lysskyhet (sterkt lys plager øynene). Nyfødte og spedbarn kan presentere med uspesifikke symptomer som svulmende fontanel, irritabilitet og apati. Nesten alle pasienter også til stede med feber.

Identifikasjon

Fysiske tegn og symptomer kan hjelpe med diagnosen. Betennelse i hjernehinnene fører til nakkestivhet. Dette kan bli utløst av to tester: de Kernig og Brudzinski tegn. Kernig påloggings oppstår når helsepersonell bøyer pasientens hofte 90 grader da strekker kneet, fremlokkende smerter i nakken. Brudzinski påloggings oppstår ved å bøye pasientens hals, forårsaker fleksjon av pasientens hofter og knær.

Betraktninger

Til syvende og sist, utføre en spinalpunksjon er nødvendig for å stille diagnosen hjernehinnebetennelse. En økning i hvite blodlegemer, som bekjemper infeksjon, i spinalvæsken er et tegn på hjernehinnebetennelse. Ulike typer av hjernehinnebetennelse kan produsere ulike endringer i spinalvæsken: bakteriell meningitt fører til en høyere økning i antall hvite blodceller enn viral hjernehinnebetennelse; Bakteriell meningitt resulterer i et lavt nivå av glukose i en væske (omtrent 30 prosent av serumglukose), men i viral meningitt spinalvæske glukosenivået er vanligvis normalt og viral meningitt vanligvis viser et høyt nivå av proteinet i spinalvæske.

Advarsel

Hvis en pasient viser tegn på hjernehinnebetennelse, bør empirisk behandlingen starte før bekreftelse av diagnosen.