Digidexo.com

Lungesykdom Fra Bekhterevs sykdom Symptomer

En progressiv, kronisk inflammatorisk sykdom, anklyosing sykdom påvirker leddene mellom ryggraden og bekken samt leddene mellom dine ryggvirvlene. To potensielle komplikasjoner forbundet med ankylosing spondylitis omfatter restriktiv lungesykdom og pulmonal fibrose.

Årsaker

Ifølge Medline Plus, er det ingen kjent årsak til Bekhterevs sykdom, men forskere mener at genetikk spiller en rolle.

Bekhterevs sykdom Symptomer

Symptomer inkluderer stivhet og smerte som er mer uttalt i morgen eller om natten, men vanligvis øker med moderat aktivitet. Dette er ofte ledsaget av uttalt tretthet.

Restriktive lungesykdom Fakta

En potensiell komplikasjon av anklylosing spondylitt, er restriktiv lungesykdom en kronisk tilstand som resulterer i lungene etter å ha redusert mulighetene for å utvide, noe som gjør det vanskeligere å få tilstrekkelige nivåer av oksygen for kroppen.

Typer Restriktiv lungesykdom

Interstitiell lungesykdom er forårsaket av kronisk betennelse i lungene "beskyttende dekke. Sarkoidose-granulomatøs lidelse er en slags interstitiell lungesykdom som reduserer din lungevev fleksibilitet. Ekstrapulmonal restriktiv lungesykdom er preget av svekket utvidelsesmuligheter.

Lungefibrose Fakta

Lungefibrose er en komplikasjon av Bekhterevs sykdom og er preget av arrete, stiv lungevev som gjør det vanskeligere å puste. Det kan forverres raskt eller over en lang tidsperiode.

Lungefibrose Symptomer

Symptomer inkluderer anledning brystsmerter, pustebesvær og tørrhoste. Det er også kjennetegnet ved progressivt redusert toleranse for å utføre aktiviteten.