Digidexo.com

Hva er den beste måten å bli kvitt akne arr?

Akne er en vanlig, kronisk sykdom som rammer alle, fra tenåringer til voksne. Det er forårsaket av fet hud, døde hudceller og bakterier på huden, til alle jobber sammen føre til et bredt spekter av hud utbrudd, fra kviser og hudormer å pustler og cyster. Disse utbruddene etterlate arr, som alle er godt synlig på huden. Mens det ikke er en enkelt beste måten å fjerne akne arr, har flere metoder vist seg å være effektive.

Typer

Flere typer av medisinske prosedyrer hjelpe behandle akne arr. Noen av de behandlinger som er tilgjengelige nå foreta arrene mindre merkbare. Andre typer synes å fjerne alle spor av arr. Men prosessen tar tid. Akne arr er av ulike typer: Noen er bare overflate misfarging, mens andre er dypt pitted arr. Den type arr en person har avgjør i løpet av behandlingen. De tilgjengelige metoder omfatter dermabrasion, microdermabrasion, laser resurfacing, filler og kirurgi.

Funksjon

Mikrodermabrasjonssystem påvirker bare overflaten av huden. Med denne teknikken, er en håndholdt enhet som inneholder ørsmå krystaller brukes på huden. Krystallene skrubbe eller polere det øverste laget av huden. En liten vakuumtype-anordning blir så brukt til å fjerne krystallene og hudceller sloughed av. Microdermabrasion har en subtil effekt og er best for små overflate arr. Dermabrasjon er for mer alvorlig akne, fordi det øverste laget av huden er fjernet. Med denne metoden blir en stålbørste rotert over huden. Denne metoden gjør dypere arr som pockmarks mindre synlig. En midlertidig løsning for dypere arr bruker kollagen å fylle arr. Med denne metoden, kollagen - eller, i noen tilfeller, fett - injiseres under huden for å plumpe opp de dypere arr. Laser resurfacing bruker laser eller lysstråler for å fjerne det øverste laget av huden, forårsaker et sår. Varmen fra laseren bidrar til den underliggende hud laget for å helbrede raskt og danner et nytt lag av huden som er mindre arr. Andre lasere bruker ikke intense lysstråler, slik at den øverste huden ikke blir ødelagt. Med disse behandlinger, er det underliggende laget kun oppvarmes, og dette fremmer ny hud vekst. Den mest dramatiske akne behandling er huden kirurgi, hvori arret er skåret ut og ny hud blir deretter podet på området. Denne metoden er reservert for de mest alvorlige og skjemmende arr.

Advarsel

Ingen av disse acre arr behandlinger er garantert å fungere. De beste resultatene er mulig med flere sesjoner av samme behandling over en periode på flere måneder. Ikke alle behandlinger som fungerer for alle. Ferdighetene til lege eller hudlege også spille en viktig rolle i hvor vellykket akne behandlinger er. Microdermabrasion krever mange behandlinger, og fordi resultatene er alltid subtile, kan arrene fremdeles være synlig etter flere behandlinger. Demabrasion behandlinger kan føre til at pigmentet å endre på folk av farge. Med kollagen filler behandling, må du gjenta injeksjoner for å holde effekten. Laserbehandling produserer subtile effekter, slik at prosedyren vil måtte gjentas flere ganger. Huden kirurgi metoden er mer komplisert og innebærer mer risiko, for eksempel ved bruk av anestesi og mulig smitte.

Fordeler

Med klarere hud og mindre synlig akne arr, er en persons selvfølelse forhøyet. Fjerne eller redusere arr kan skape ikke bare fysiske endringer i utseendet på huden, men også psykologiske endringer i en persons psyke. Acne arr behandlinger kan forbedre folks liv ved å gjøre dem til å føle seg bedre om seg selv.

Betraktninger

Alle de acne arr behandlinger er dyre, og mens forbedringer i hudens utseende er fullt mulig, er det ingen garanti for at de vil fungere. Mange helse-forsikringsselskaper vil ikke betale for disse prosedyrene fordi de anses som kosmetisk. Dessuten er ikke alle behandlinger er anvendbare for alle typer av arr. Du må ha en konsultasjon med en erfaren hudlege eller plastisk kirurg for å finne ut hvilke acne behandlinger metoder vil gi de beste resultatene for din situasjon.