Digidexo.com

Hva er ipsilaterale Lårsmerter?

Hva er ipsilaterale Lårsmerter?


Smerter i lår, hofte og lyske området kan være svært ubehagelig. Hvis du opplever ubehag eller prikking i front, bak eller på siden av hofte eller lår, vanligvis på den ene siden av kroppen, denne tilstanden er ofte referert til som ipsilaterale lår smerte.

Definisjon

Betegnelsen "ipsilaterale" betyr "samme side"; Derfor, dersom det oppstår smerte på en side av kroppen, dette er vanligvis referert til som ipsilaterale smerte.

Smerter i baksiden av låret

Hvis du opplever smerter i baksiden av det ene låret, kan dette være forårsaket av en trakk hamstring, hamstring senebetennelse eller isjias, som refererer til smerter som går nedover på baksiden av leggen.

Forsiden av låret

Hvis ipsilaterale smerte oppleves i forsiden av låret, kan det være forårsaket av en trakk quadriceps (lår) muskel, betennelse i hip flexor muskel eller en lyske påkjenning.

Årsaker

Hamstring og lyske skader er forårsaket av fibrene i muskelen rive, vanligvis knyttet til en idrettsskade eller risting bevegelse. Trakk quadriceps muskler er ofte forårsaket av-forlengelse hyper av låret, og overstrekking av at muskelgruppe. Betennelse i hoften kan være forårsaket av overanstrengelse, over-forlengelse eller bursitt.

Forebygging / løsning

Stretching musklene før engasjere seg i idrett kan bidra til å forhindre belastninger og tårer som ofte fører til ipsilaterale låret smerte.