Digidexo.com

Hvordan virker Influensa Reprodusere?

Influensavirus forlater en person via hoste eller nysing eller annen utveksling av kroppsvæsker. Viruspartiklene spres gjennom luften og blir inhalert direkte eller de forbli deponert på dørhåndtak, bordflater eller andre fysiske medier inntil partiklene kommer i kontakt med en frisk person. Bakteriene kommer inn i kroppen gjennom alle åpne områder (f.eks munn, nese, øyne). Viruset kan forbli sovende i en dag etter den første infeksjonen.

Viruset reiser gjennom kroppen til den finner en frisk celle at den kan festes til. Den bakterie punkterer deretter det cellulære vegg og setter seg selv i cellen, tar med seg den genetiske kode for andre influensavirus-celler. Slik reproduksjon er svært farlig for de helt unge og de eldre på grunn av influensa aggressive angrep på friske celler, så vel som dens evne til å utvikle seg til lungebetennelse.

Den nå-kapret celle er omdefinert til å produsere andre influensa celler, noe som skaper en syklus for influensa reproduksjon. Som reproduksjon fortsetter, viser kroppen symptomer på infeksjon som feber, muskelsmerter, frysninger, nysing og hoste.