Digidexo.com

Hvordan Test for Testicle Cancer

I USA, testikkelkreft rammer ofte unge menn mellom 15 og 35. Men det er en vanlig form for mannlig kreftform som er svært treatable. The American Cancer Society forteller at for alle menn diagnostisert med denne type kreft de fem-års overlevelse er ca 95 prosent. I noen tilfeller, menn ofte oppdage tegn på testikkelkreft gjennom selvransakelse. For å gjøre en riktig diagnose, vil legene nødt til å teste for testikkel kreft. Dette kan innebære et batteri av forskjellige typer tester.

Bruksanvisning

Oppdage tidlige tegn og symptomer på testikkelkreft gjennom selvransakelse. Tegn på en klump eller en masse i testiklene kan tyde på et mulig problem. Noen andre symptomer på testikkelkreft er hovne eller ømme testikler, en tung følelse eller smerte i pungen eller nedre del av magen. I sjeldne tilfeller kan et annet tegn forekomme sårhet og en utvidelse i bryststørrelse. Deteksjon gjennom selvransakelse, kan føre til tidlig diagnostikk og behandling.

Se en lege hvis du merker noen symptomer på testikkelkreft. Legen vil ta din medisinske historie og utføre en fysisk undersøkelse som kan inkludere følelsen magen etter tegn på hovne lymfeknuter og sjekke for symptomene som er angitt i trinn 1. Hvis en lege har mistanke om kreft, kan han bestille et batteri av tester.

Følg legens anbefaling og bli skikkelig testet. En test som kan være nødvendig er en ultralyd-test. Denne testen innebærer å bruke lydbølger til å ta et bilde av pungen, testiklene og andre omkringliggende organer til å oppdage tegn på massen eller klump og sin type. En solid klump kan være et tegn på kreft, så andre testen vil være nødvendig.

Ta en blodprøve for å påvise testikkelkreft eller testikkel kreft. Tilstedeværelsen av tumormarkører, som er proteiner som produseres av kreft, kan finnes ved visse blodprøve som inkluderer alfaføtoprotein og humant choriongonadotropin (se Resource avsnittet nedenfor). En forhøyet teller i disse proteinene kan foreslå kreft.

gjennomgå en biopsi eller kirurgi for å avgjøre helt om du har testikkelkreft. I sjeldne tilfeller kan en lege ta en vevsprøve eller biopsi og få den undersøkt umiddelbart av en patolog for å se om massen er kreft eller godartet før du fortsetter med ytterligere kirurgi. Men i de fleste tilfeller, leger vil ofte bare utføre kirurgi for å avgiftsdirektoratet helt testikkelen, sædlederen og svulsten. En patolog vilje eksamen fjernet vev etter tegn på kreft.

Bestem hvor langt kreften har kommet ved gjennomgår imaging tester som kan inkludere brystet røntgen, CT scan og MR-undersøkelse. Disse testene kan være nødvendig hvis patologen finner bevis for kreft. De behandling vil avhenge av stadium av kreft som bestemmes av disse kreft tester.

Tips og advarsler

  • Det finnes forskjellige typer av testikkelkreft; imidlertid to hovedtyper er ikke-seminom og seminom (se Ressurser nedenfor).