Digidexo.com

Sykepleie Diagnose for Trombocytopeni

Trombocytopeni er diagnostisert når blodplatetall faller under 100.000 per milliliter blod. Denne tilstanden kan også føre til spontan blødning dersom blodplatetall faller under 20.000. Blødning kan være eksternt eller internt, med blødning i hjernen som kan føre til døden. Den eksakte årsaken til trombocytopeni er fortsatt ukjent, men tilstanden er klassifisert som en autoimmun lidelse. Mange pasienter ikke viser noen symptomer, selv om noen vil presentere med komplikasjoner.

Fare for skade

Pasienter med trombocytopeni har høy risiko for å opprettholde alvorlige skader. Fallende, mindre skrubbsår, brannsår og blåmerker presentere et problem for disse pasientene på grunn av risikoen for blødninger. Den "risiko for skade" sykepleie diagnose for trombocytopeni er generelt en forventet en, men hver pasient må vurderes på individuelt nivå basert på pasientens historie, tegn og symptomer.

Fare for Ineffektiv Protection

Pasienter med trombocytopeni som lider av sekundær anemi eller vertigo vil ha unike bevegelseshemninger på grunn av deres endrede kinestetisk persepsjon. De kan trenge hjelp ambulerer eller utføre andre daglige aktiviteter. Pasientene vil få opplæring på hvordan du kan unngå skader og lære riktig sikkerhet teknikker.

Risiko for infeksjon

Pasienter med thrombocypotenia er også høy risiko for infeksjon. Som nevnt tidligere, er trombocytopeni klassifisert som en autoimmun lidelse, noe som betyr at kortikosteroider blir administrert for å undertrykke virkningen av immunsystemet og antistoffene for blodplater. Dette vil forlate pasienten sårbar for nosokomiale infeksjoner. Ekstreme begrensninger ofte ikke er plassert på pasienten under sykehusopphold, selv om dette varierer fra pasient til pasient, og standard forholdsregler anvendes uavhengig. Pasientene følges nøye for eventuelle tegn på infeksjon som feber eller forhøyet antall hvite blodlegemer.

Fare for Disturbed Sensory Perception

De økte episoder av blødninger hos pasienter med trombocytopeni kan forårsake sekundær anemi. Menstrua kvinnelige pasienter har en økt risiko for anemi på grunn av overdreven blødning under menstruasjonssykluser. Anemiske pasienter kan oppleve svimmelhet, eller en følelse av svimmelhet. Sykepleie diagnose av "risiko for forstyrret sanseoppfatning" gjenkjenner denne tendensen og løser det gjennom planlegging, intervensjon og evaluering.

Fare for Fluid Volume Deficit

Store blødninger, og minskende blodplatetall, kan gjøre "risikoen for væskevolum underskudd" en passende sykepleie diagnose for pasienter med trombocytopeni. Pasienter med lidelser som forårsaker blødning er ofte diagnostisert med mangelvæskevolum, eller risikere disse, på sykepleie plan. Disse pasientene vil ofte gjennomgå platetransfusjon for å hindre blødninger og gjenoppbygge trombocytter.