Digidexo.com

Fluorescerende lys Allergi

Fluorescerende lys Allergi


Lysrør har vært populær på arbeidsplassen siden 1960, men nylig, har de blitt mer og mer populært i hjemmet. Med spiralformede kompakte fluorescents nå bruker vanlige twist-base, har millioner av huseiere byttet til energibesparende alternativ. Men noen mennesker negativt påvirket av fluorescerende lys. Lysrør allergi er ikke uvanlig, og føre til helseproblemer fra hodepine til utslett. Selv om disse er forårsaket av allergi preexiting betingelser, kan de bli forverret av lysstoffrør.

Hodepine

Hodepine er blant de hyppigst rapporterte problemer med lysstoffrør. Mange tror at hvis de har hodepine Under fluorescerende lys, de er allergiske, men hodepine er faktisk forårsaket av en konstant, umerkelig flimmer av fosforet inne pærene. Ofte usett av øyet, er de plukket opp perifert og forårsake liten til moderat hodepine.

Hodepine kan også være forårsaket av øyeplager forbundet med lysrør. Omtrent 10 - 12 prosent av mennesker lider av scotopic følsomhet syndrom, som forårsaker alvorlig belastning på øynene. Pasienter med denne tilstanden se ting som ord på en side eller til og med deres omkringliggende landskapet med uklarheter, duplisering eller bevegelse. Fordi fluorescerende lyset går inn i scotopic spektrum (i motsetning til bare photopic), er følsomheten gjort verre under fluorescerende lys.

Hudirritasjon

Utslett er også vanlige reaksjoner på fluorescerende lys. Selv om ikke en faktisk "medisinsk allergi," mange mennesker med preexisting forhold utvikler små, kløende flekker til alvorlige utslett etter langvarig kontakt med lysrør. Ifølge British Association of Hudleger, "fluorescerende lyspærer er kjent for å forverre utslett hos mennesker med en rekke sykdommer og tilstander inkludert dermatitt, eksem, lupus, fotosensitivitet, porfyri og xeroderma pigmentosum."

Behandlinger på Hjem

Belysning teknologiske alternativer som standard glødepærer eller til naturlig sollys er store muligheter der pasienten kan styre belysning, for eksempel i hjemmet eller i et personlig kontor. Glødende lys har ikke hatt noen negativ innvirkning på mennesker med hud eller nevrologiske tilstander knyttet til fluorescerende lys hodepine eller utslett.

Behandling på jobb

I områder som skoler eller kontorbygninger der pasientene ikke er i stand til å styre lys, noen få minutter ut i naturlig sollys kan lindre hodepine eller kløe brakt på mine lysrør. Bruke 15-minutters pauser fleste arbeidsgivere er pålagt å gi to ganger om dagen, kan ansatte våge seg ut av kontoret for lindring fra eventuelle problemer forårsaket av belysning. Over tid har folk merket en nedgang i hodepine forårsaket av belysningen etter å tilbringe tid ute i solen.

Globale bekymringer

Som klimagasser ta søkelyset, er energibesparende metoder for dagligdagse oppgaver feiret. Mange regjeringer, inkludert de av USA og Storbritannia, ser på banning gløde teknologien til fordel for selvlysende. Men, med anslagsvis 100.000 mennesker i Storbritannia alene lider av problemer forårsaket av lysrør, mange er igjen lurer på om de kommer tilbake til lysestaker. Bevissthet er kritisk til kampen for å gjøre regjeringer tenke to ganger før forby de eneste alternativet hundretusener av innbyggerne leve med.