Digidexo.com

Hvordan avslutte en graviditet

I USA er det to primære, juridiske måter å avslutte et svangerskap: kirurgisk eller gjennom bruk av medisiner. Begge metodene krever en lege omsorg, og kan også kreve oppfølging besøk for å sikre at svangerskapet ble avsluttet, og at det ikke er noen komplikasjoner.

Bruksanvisning

Kirurgisk abort

•  Få en kirurgisk abort. Dette er en rask måte å avslutte et svangerskap, og er effektiv nesten 100 prosent av tiden. Det er en sikker metode for å avslutte en graviditet, med mindre enn en tiendedel av en prosent av pasienter som trenger blodoverføring. Mindre enn 3 prosent av pasientene utvikler en infeksjon med denne metoden. Det finnes ingen fysiske forhold som kan gjøre en kvinne en dårlig kandidat for en kirurgisk abort. En kirurgisk abort ikke resulterer i bivirkninger, slik som oppkast og kramper, det skje med en medisinsk abort.

Snakk med en lege, har laboratorietester utført og staten kan kreve at du tar del i en eller flere rådgivning økter. Registrer dine samtykkeerklæringer og følge legens ordre. Du vil også trenge en fysisk undersøkelse. En ultralyd er ofte nødvendig i tillegg.

Gå til avtale for operasjonen. Legen vil trolig bestille deg til å komme med en tom mage for å holde deg fra å oppleve kvalme under prosedyren. Operasjonen selv vil vare i ca 10 minutter. De fleste kontorer eller klinikker vil gi deg noen form for beroligende for prosedyren, om du vil være våken under for dens varighet.

Se legen din for din post-op oppfølging besøk. Dette utføres vanligvis ca 2 uker etter et kirurgisk abort. Oppfølgings besøket vil bestå av en fysisk eksamen og en sjekk for å sørge for at svangerskapet ble avsluttet i løpet av abort. I sjeldne tilfeller kan embryoet ikke bli utvist. Dette skjer ofte når en abort blir utført for tidlig i svangerskapet og mot legens råd. I de fleste tilfeller er fremgangsmåten vellykket og komplikasjoner er sjeldne.

Medisinsk abort

Ha en medisinsk abort hvis du er redd for den kirurgiske prosedyren, eller hvis legen din anbefaler at metoden for din situasjon. En medisinsk abort krever en lege besøk med laboratorietester og konsultasjon akkurat som med en kirurgisk abort. Under det første besøket, kan du få det første skuddet eller pille som vil begynne oppsigelsen.

6. Ta resten av pillene med deg hjem. Når du tar pillene avhenger av hvilken type du tar. Mifepriston er tatt 1 til 3 dager etter lege besøk; Metotreksat er å ta 4 til 6 dager etter besøket.

Gjør deg klar for bivirkninger. Bivirkningene kan omfatte blødning, oppkast, sterke kramper, diaré og kvalme. Disse bivirkningene kan vare i opptil to uker.

8. Gå tilbake til legen din for en oppfølging besøk. Legen vil sørge for at svangerskapet er avsluttet, og at det har vært noen komplikasjoner. Dersom medisinsk abort var ikke vellykket, kan du bli gitt flere piller eller legen din kan anbefale at du har en kirurgisk abort.