Digidexo.com

Slik håndterer du kolesterolet

Slik håndterer du kolesterolet


Høyt kolesterolnivå tetter blodårene og øker risikoen for hjerneslag. Det kan også føre til hjertesykdom. Gjøre noen enkle og sunne livsstilsendringer - for eksempel kosthold, regelmessig fysisk aktivitet og vektreduksjon - vil ikke bare redusere kolesterolnivået, men også i stor grad øke sjansene for å leve et lengre, sunnere og sprekere liv.

Bruksanvisning

Administrer Blood Cholesterol

•  Spis en diett som er velbalansert og lite mettet fett. Den primære årsaken til høyt kolesterol kommer fra usunn mat du spiser. Matvarer som inneholder mye mettet fett - som smør, ost og helmelk - er de verste lovbrytere for å forårsake høyt kolesterol. Vanligvis alle matvarer som er av animalsk opprinnelse har den høyeste mengden av kolesterol.

Drikk en moderat mengde alkohol. Ett eller to glass vin eller øl om dagen har vist seg å senke dårlige og heve gode kolesterolet.

Vet hvorfor du tar alle foreskrevet medisiner. Dersom legen har foreskrevet en medisin for å redusere og håndtere kolesterolnivået, ta det som foreskrevet. Spør legen din om eventuelle bivirkninger.

Slutte å røyke. Sigarettrøyking senker HDL kolesterol nivåer og er direkte ansvarlig for omtrent 20 prosent av alle dødsfall fra hjertesykdom.

kontrollere vekten. Ikke bare å være overvektig raise din totale kolesterolnivået i blodet, også kaster den kolesterolnivået ut av klask ved å øke nivået av LDL kolesterol og senke nivåene av HDL kolesterol. Det øker også risikoen for hjertesykdom ved å øke blodtrykket og anstreng hjertet.

Tenk meditasjon, yoga, pilates eller andre former for stress reduksjon å administrere kolesterolnivået. Trøtthet, sinne og nød kan øke kroppens adrenalinnivå, forårsaker kolesterol å stige.

Hint

  • Matvarer som kan redusere din risiko for slag inkluderer havregryn og havrekli, valnøtter og mandler, fisk og omega-3 fettsyrer, matvarer beriket med plante fytosteroler eller stanoler som margariner, appelsinjuice og soya.
  • Hvis din totale kolesterolet nivå er 240 eller mer, er du i høy-risiko kategorien. Du har dobbelt så stor risiko for hjerteinfarkt som en person med et kolesterolnivå på 200 mg / dL eller mindre. Om én av fem amerikanere er i denne høy-risiko kategorien. Legen din vil trolig bestille tester for å fastslå hva slags lipider er i din kropp-low-density lipoprotein (LDL), high-density lipoprotein (HDL) og triglyserider. Low-density lipoproteiner er dårlige fordi de leverer kolesterol til kroppen. High-density lipoproteiner er gode fordi de fjerner kolesterol fra blodet.