Digidexo.com

Hva er en prostata infeksjon?

Prostata er en kjertel i den mannlige reproduktive system som er ansvarlig for å generere mye av væsken av sæd. Det kan bli infisert, oftest av bakterier. Prostata infeksjoner er vanligvis behandles med bredspektret antibiotika, men i enkelte tilfeller anti-sopp eller anti-parasittiske medikamenter kan brukes, hvis infeksjonen ikke reagerer på antibiotika. Prostata infeksjoner kan også behandles gjennom massasje.

Definisjon

En prostata infeksjon vil forårsake betennelse i prostata, også kjent som prostatitt.

Akutt infeksjon

Oppstå Akutte bakterielle infeksjoner plutselig og kan forårsake smerter i lysken og korsryggen, samt frysninger og feber.

Kronisk infeksjon

En kronisk bakteriell infeksjon prostata oppstår når det er bakterier som er blitt avsatt på et område av prostata som allerede er blitt skadet. Disse infeksjonene utvikler seg over tid og forårsake lyske, ben og rygg smerter, men ingen feber.

Typer bakterier

Mange forskjellige typer bakterier kan invadere prostata. En av de mest vanlige bakterier for å infisere prostata er E. coli, med Streptococcus og Staphylococcus bakterier blir mindre vanlig.

Smittekilder

Bakterier kan invadere prostata ved å migrere fra urinrøret inn i prostatakjertelen, eller ved å infisere blæren og få tilgang til prostata via infisert urin.