Digidexo.com

Marihunanas Effekter på fruktbarhet

Bivirkningene av marihuana har blitt diskutert i flere tiår. Begge sider har masse motivasjon til å være villedende i sin rapportering om saken. For anti-narkotika koalisjon, negative bivirkninger er et fast innslag i deres argument for å holde marihuana ulovlig, men det er i beste interesse for marihuana er talsmenn at det blir sett på som helt ufarlig. Mens anti-gravd posisjon tatt av regjeringen har presentert en dusør på tvilsom vitenskap løpet av sin historie bekjempe marihuana bruk, kan effekter på fertilitet være en real hvor de har et poeng.

Hormonelle endringer

En av de mest hyppige utsagn av marihuana talsmenn er at stoffet overdriver motsatt kjønn egenskaper til brukeren. Somehow, hevder de, produserer marihuana feminine egenskaper hos menn og maskuline egenskaper hos kvinner. Disse påstandene er like latterlig som de høres ut, med ingen reell forankring i faktum. Fysiologiske endringer er ikke en av de mekanismer som marihuana bruk kan påvirke fruktbarheten.

Redusert sædkvalitet

Dette er en sannsynlig avenue at marihuana kan ha en effekt på fruktbarheten. Mens det er en rekke studier, som alle har nådd ulike konklusjoner og tilskrives ulike årsaker til deres resultat, synes konsensus å være at marihuana vil bidra til en lavere sædkvalitet. Imidlertid synes effekten å være forbigående, og omtrent det samme som reduksjonen i antall spermier som følge av alkoholforbruk.

Eager Sperm

En ny studie fra University of Buffalo tyder på at sperm av marihuana brukere kan aktivere umiddelbart, brenne ut før de når egglederen. Mens studien ennå ikke bekreftet, har det fått mye av pressen. Resultatene ble offentliggjort på konferansen til American Society of Reproductive Medicine. Effektene kan redusere sperm sin effekt, men bare så lenge som det tar for leveren å forbrenne marihunanas tetrahydrocannabinol (THC).

Bonding Issues

Noen studier har antydet at marihuana kan gjøre det vanskelig for sædceller å binde seg til den kvinnelige egg, hemme graviditet. Mens studier har funnet at dette er sant i aper, THC doser var så høyt som å gjøre studiet effekt på mennesker vanskelig å fastslå.

Mye bruk

Mens de fleste av studiene stede motstridende informasjon og konklusjoner trukket fra tunge doser, overvekt av bevis tyder på at marihuana sannsynligvis påvirker fruktbarhet når det brukes en gang om dagen eller mer. Tung bruk synes å indikere svakere sperm, lavere sædkvalitet og en generell nedgang i effekt. Men det er ingen bevis for at marihuana, selv tung bruk, kunne produsere permanent infertilitet, i enten menn eller kvinner.