Digidexo.com

Betent Infant Bryst

Betent Infant Bryst


Betente baby bryster kan være alarmerende for nye foreldre, men det er faktisk en vanlig tilstand. Tilstedeværelsen av denne og relaterte symptomer visne vanligvis innen få uker etter fødselen.

Kjennetegn

Direkte etter fødselen, kan et spedbarn vise betennelse i ett eller begge brystene. Denne tilstanden påvirker både mannlige og kvinnelige spedbarn.

Relaterte symptomer

Symptomer relatert til spedbarn bryst betennelse inkludere "heksemelk", en melkeaktig utflod fra brystvortene, og "pseudomenstruation", en melkeaktig utflod som kan være til stede hos nyfødte kvinner. I tillegg kan nyfødte hunner oppviser betennelse i labia.

Årsaker

Infant brystbetennelse er forårsaket av eksponering for morens hormoner mens i livmoren, spesielt østrogen. Østrogen er et stoff som er i stand til å trenge inn i placental vegg.

Behandling

Ingen behandling er nødvendig for spedbarn brystbetennelse. Brystbetennelse og relaterte symptomer bør avta i løpet av et par uker etter fødselen. Ikke klem betente bryster, da dette kan føre til infeksjon.

Konklusjon

Infant brystbetennelse er en vanlig tilstand og er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Hvis tilstanden vedvarer i mer enn to uker, eller en infeksjon er mistenkt, kontakt lege.