Digidexo.com

Hva er Mild Cardiomegaly?

Hva er Mild Cardiomegaly?


Mild kardiomegali er en liten utvidelse av hjertet. Det er fem hovedårsaker mild kardiomegali, hver med sine egne årsaker og kjennetegn. Det er viktig at pasienter med milde tilfeller av kardiomegali får behandling for årsaken til tilstanden før den kan ha flere skadelige effekter på hjertet.

Generelt Hypertrofi

Hypertrofi oppstår når et organ i kroppen blir forstørret på grunn av en endring i cellestørrelse. I tilfelle av mild kardiomegali, er hypertrofi forårsaket av et behov for hjertet å pumpe oftere eller hardere. Dette er en bivirkning av et problem med blodstrøm, normalt kronisk forhøyet blodtrykk. Hvis blodtrykket er hevet, må hjertet presse hardere for å sirkulere blodet gjennom kroppen for å bekjempe mot hjertet, og dette i sin tur fører til mild kardiomegali. Fordi høyt blodtrykk kan ha en rekke andre helsemessige komplikasjoner i tillegg til kardiomegali, er det viktig at medisiner er ansatt for å senke blodtrykket, noe som vil avlaste både mild utvidelse av hjertet og andre problemer.

Venstre ventrikkel hypertrofi

Venstre ventrikkel hypertrofi, eller VVH, er en form for mild kardiomegali som påvirker bare venstre nedre kammer i hjertet. Det er ofte forårsaket av problemer med hjerteklaffene på venstre side av hjertet. Den venstre ventrikkel er området av hjertet som styrer de fleste av pumpingen, og da problemer med hjerteklaffene føre blod til å bli presset hardere å tvinge det gjennom ventilene, kan den venstre kammer blir forstørret. Defekte hjerteklaffer vanligvis krever kirurgi for å bli korrigert, som skal være ferdig i rimelig tid før kardiomegali kan forverres.

Heart Attack

Under et hjerteinfarkt, blir blodstrømmen til en del av hjertet avskåret av en blokkering eller blodpropp. Som hjertemuskelen er fratatt oksygen i blodet, kan det bli skadet eller dø. Skadet hjertemuskelen kan gjøre hjertet utvide eller strekke. Denne utvidelsen kan føre til kardiomegali. I noen tilfeller, en kiste x-ray som avslører mild kardiomegali er det første tegn på mindre hjerteinfarkt som har gått ubemerket av pasienten.

Hjertesvikt

Kongestiv hjertesvikt er en tilstand der det er ikke nok blod kommer frem til kroppen. Dette kan være forårsaket av tidligere hjerteinfarkt, trange arterier, høyt blodtrykk, hjertesykdom eller infeksjon i hjertet. Når hjertet opplever kongestiv hjertesvikt, må den pumpe vanskeligere å kompensere for redusert blodstrøm. Når dette først skjer, manifesterer det gjennom mild kardiomegali. Heldigvis kan endringer i kosthold og reseptbelagte medisiner forbedre forholdene som forårsaker hjertesvikt, slik at hjertet til å bli gjenopprettet til normal størrelse.

Kardiomyopati

Kardiomyopati er en sykdom som fører til betennelse i hjertemuskulaturen. Kardiomyopati kan være forårsaket av en rekke hjerteproblemer, eller av en viral infeksjon. Når hjertet musklene blir betent, vokser de svakere, noe som betyr at hjertet må pumpe oftere å sirkulere blod gjennom kroppen. Denne ekstra pumpe resulterer i en utvidelse av sentrum. Kirurgi og medikamenter kan bli brukt til å avlaste kardiomyopati og mild til alvorlig kardiomegali at det kan forårsake.