Digidexo.com

Kattesand helseproblemer

Katter er en stor kjæledyr og noen ganger våre beste venner. Mange av oss ikke skjønner farene de bærer, spesielt når vi må rense ut sine kull-boksen. Det er farer og parasitter som kan forårsake skade. Alltid være forsiktig og forstå helserisikoen som kan være forbundet med søppel boksene.

Barn

For de som har barn og egne katter også, holde en søppel boksen rent er et must. Katter kan passere en rekke parasitter gjennom avføring. Disse parasittene kan smitte fra katt til menneske. To av disse parasittene er rundorm og bendelorm. Disse er passert når eggene er gått gjennom avføring. Når kontakten skjer, kan eggene bygges inn i huden og inn i kroppen.
Ifølge PetDoc.com 10.000 barn hvert år blir diagnostisert med rundorm.

Forventer mødre

Kvinner som forventer bør være forsiktig når du endrer søppel boksene eller har noen andre endre dem. Det er risiko som kan skade det ufødte barnet, spesielt i første trimester. Kattesand har skadelige miljøgifter blandet med det. Gravide kvinner som endre kattesand kan puste inn dette støvet. Disse kjemikaliene kan påvirke fosteret. Cat urin er en av de verste tingene gravide kvinner kan være rundt. Den har en høy konsentrat av metaller. Når gravide kvinner kommer i kontakt med katten urin kan det gjøre dem syke sammen med deres ufødte baby.
Også, en parasitt som forårsaker toksoplasmose kan gjøre noen veldig syk med feber og kortpustethet, samt nevrologiske lidelser. Hvis en gravid kvinne kommer i kontakt med denne parasitten kan det føre til skade på barnet sitt. Fosteret kan vokse cyster på hjernen eller utvikle unormalt eller abortere.

Urinveisinfeksjoner

Ikke bare kan skitne søppel boksene være farlig for mennesker, men de kan også være farlig for kjæledyret ditt. Katter slikke seg selv å holde rene. Når de er tvunget til å bruke skitne søppel boksene og deretter vasker seg etter, kan de utvikle urinveisinfeksjoner. Dette er fra slikker sine poter etter å være i skitne kull-boksen.

Flere Katter og Sykdommer

Hvis flere katter bruke samme skitne søppel boksen, kan de passere sykdommer enten ved urin eller avføring. Noen av disse sykdommene er feline leukemi, feline smittsomme perionitis og feline immunodeficiency virus. Noen av disse sykdommene kan være dødelig for katten din.

Forebygging

For å hindre at mange av disse problemene skjer den viktigste løsningen er å holde søppel boksen ren. Kjøpe klumper kull kan hjelpe fordi det klumper alt utskilles av katten sammen. Ved rengjøring av søppel boksen, bruk alltid gummihansker og vaske hendene etter. Hvis du er gravid, har noen andre endre kullet. Det er bedre å være safe than sorry.