Digidexo.com

Fordeler med Omega-3 fettsyrer

Omega-3-fettsyrer som er kjent som en essensiell fettsyre, fordi de ikke kan produseres av kroppen selv og likevel er meget nødvendig for helsen til kroppen. Den eneste måten å få omega-3 fettsyrer er gjennom kosten. Foods høy i Omega-3 fettsyrer er linfrø, valnøtter, mandler og fisk.

Tre Major Omega-3 fettsyrer

Omega-3-fettsyrer finnes i tre forskjellige typer: alfa-linolensyre, eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre. Disse tre typene jobber sammen i kroppen for å bidra til å gi den det den trenger og holde det sunt. Først kroppen absorberer alfa-linolensyre, og deretter blir den til eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre. Disse to senere syrer spille viktige roller i menneskers helse.

Forebygging av hjertesykdom

Det er foreslått av American Heart Association at Omega-3 fettsyrer, fremstilt gjennom mat forbruk eller supplement, være en prioritet i å opprettholde hjerte helse. Ved å ta Omega-3, har hjertet mindre stress satt på det som i sin tur, reduserer høyt blodtrykk.

Kolesterol

Omega-3 fettsyrer er kjent for å senke dårlige kolesterolet (LDL). Folk som allerede hadde hatt hjerteinfarkt og deretter begynte å ta Omega-3 tilskudd, eller implementert Omega-3 i kostholdet sitt, ble funnet å ha en 30 prosent mindre sjanse for et nytt hjerteinfarkt.

Brain Helse

Et protein som har vært knyttet til Alzheimers sykdom har vist seg å bli sterkt redusert ved omega-3 fettsyrene. Omega-3 er en utmerket hjerne-mat og har vist seg å i stor grad redusere, eller hindre, depresjon og hukommelsessvikt.

Betennelse Forebygging

Kronisk betennelse, noe som har vært knyttet til alvorlige sykdommer som hjertesykdom, hjerneslag, kreft, autoimmune sykdommer, aldrende hud, og selv hemorroider, har vist seg å bli sterkt redusert ved inkludering av Omega-3 fettsyrer også.

Hvor mye Omega-3 trenger vi?

Det kan overraske deg å vite at mengden av Omega-3 er nødvendig for å gi oss de helsemessige fordelene som det tilbyr er ganske liten. Leger anbefaler å spise fisk (laks, tunfisk, kveite) to ganger i uken. Hvis du ikke liker fisk, så kan du få Omega-3 fra valnøtter (1/4 kopp tre ganger i uken), mandler (1/4 kopp tre ganger i uken), linfrø (kan drysset over korn eller yoghurt), eller et kosttilskudd.