Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Cholecystitis

Cholecystitis er den medisinske betegnelsen for betennelse i galleblæren. Det er nært knyttet til kolangitt, betennelser av de rør som drenerer fra galleblæren inn i tynntarmen. Galleblæren ligger i øvre høyre kvadrant av magen, like under leveren.
Cholecystitis rammer flere kvinner enn menn, særlig eldre. Det er antatt å være forårsaket av steiner, kalt gallestein, som blokkerer galleblæren utganger og skape en økning i galle. Risiko for tilstanden øker med ulykker forårsaket av traume, så vel som hurtig vekttap, enkelte typer operasjoner og til og med graviditet.
Erkjennelsen symptomene på kolecystitt hjelper enkeltpersoner søke rask behandling.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Cholecystitis

•  Vær oppmerksom på eventuelle følelser av kramper eller smerter i øvre høyre kvadrant av magen, like under brystkassen. Enkelte individer kan føle smerter i ryggen eller høyre skulder. I mange tilfeller, slik smerte måltider som er tung i fett.

Kjenn din øvre del av magen. Føles det ømme eller vondt når du trykker på den? Du skal ikke oppleve noen smerte når du trykker eller palpating dette området. Hvis du gjør det og det er ingen åpenbar årsak, slik som blåmerker, er det best å planlegge et besøk med legen din.

Se for eventuelle medfølgende følelser av kvalme, anfall av oppkast eller raping.

ta temperaturen. I mange tilfeller gir betennelse en lav feber. Men hvis du opplever høy feber ledsaget av frysninger, kan det hende du har en infeksjon.

Se på øynene dine i et speil. Noen ganger kan problemer med galleblæren gi det hvite i øynene og huden en gulaktig cast, ligner på gulsott. Hvis du oppdager dette, planlegge et besøk med legen din.

Hint

  • Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av din tilstand. Ikke frata planlegge et besøk med legen din.
  • Venstre ubehandlet, kan noen tilfeller av kolecystitt føre til intestinal blokkering, hepatitt eller infeksjon i blodet.