Digidexo.com

Kolesterolsenkende kosthold for barn

Kolesterol var en gang et ord forbundet med middelaldrende menn og hjerteinfarkt. Men nå som den amerikanske barndommen fedme rate har mer enn tredoblet de siste tre tiårene, har det blitt en bekymring for barn og deres foreldre. Foreldre som ønsker å sikre at deres barn vokser opp med et sunt hjerte og lavt kolesterol, bør holde sørge for at de spiser et kolesterolsenkende kosthold.

Kvitte seg med Red Meat

Start med å eliminere kolesterol-laden kjøtt, som biff eller svinekjøtt, fra barnets kosthold. Hvis hun insisterer på en hamburger, hold deg til magert som ytrefilet. For kjøtt generelt, erstatte mager kalkun eller kylling. Serve hvitt kjøtt bare og fjerne huden til å holde dårlige kolesterolet lavt.

Fisk

Enda bedre, introdusere fisk som laks eller tunfisk på barnas middagstallerkenen. Dette betyr ikke at fiskepinner eller panerte fileter, som ofte er laget av mindre sunn fisk og deretter stekt. Bakt, grillet, eller hermetisert laks og tunfisk skryte lave nivåer av kolesterol, og de gir omega-3 fettsyrer, som er bra for hjertet. Prøv nye og ulike måter å tilberede dem, slik at de er mer attraktivt for yngre smaksløkene. Men unngå å gi barnet ditt for mye reker. Selv om en servering av reker har mindre mettet fett enn rødt kjøtt, inneholder den en tredjedel daglig inntak av kolesterol.

Sunnere Oljer

Hvis du er en forelder prøver å skape en lav kolesterol diett, gå gjennom skap og kjøleskap og kaste bort smult, forkorting, maisolje, vegetabilsk olje eller noen margariner inneholder transfett. Alle disse er mareritt for kolesterol. Skjule smør på baksiden av kjøleskapet og kjøpe sunne oljer som olivenolje, rapsolje og solsikkeolje som skal brukes til daglig matlaging. Noen oppslag har også blitt formulert for å ha lave nivåer av kolesterol, men pass på at ethvert produkt du kjøper ikke har trans fett.

Løselig fiber

Fiber er en annen nøkkel til å senke kolesterolet og forebygge hjertesykdom. Imidlertid, mens begge typer fiber (oppløselig og uoppløselig) gir helsefordeler, er det løselig fiber som vil senke kolesterol. Mange frokostblandinger som appellerer til barn er nå å forsterke sine fiberinnholdet. Aksje opp på havre og havregryn, belgfrukter (erter, bønner, linser), bygg, frukt og grønnsaker. Appelsiner, epler og gulrøtter er alle spesielt gode kilder til løselig fiber, og de fleste barn elsker dem som snacks.

Omega-3 fettsyrer

Forskere har bevist at omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere kolesterolnivået. Mens barn kan få noen av sine omega-3 fettsyrer fra laks og tunfisk, bør du også prøve å tjene dem valnøtter, hele korn brød og pasta og soyaprodukter. Produsenter gjør mange kjøtterstatninger, for eksempel veggie hunder, av soya, og disse ofte ser og smaker nok som kjøtt å glede barna. Videre kan bakke linfrø benyttes som et skjult erstatning for olje i nesten hvilken som helst baking oppskrift.