Digidexo.com

Hva er et sunt utvalg av TSH?

Alles kroppens funksjoner er forskjellige. Noen mennesker har raskere metabolisms; noen er tregere. Men hvis ditt nivå av TSH - skjoldbrusk stimulerende hormon - er utenfor sunne området, kan stoffskiftet ikke være der den skal være, og andre helsemessige komplikasjoner kan oppstå.

Forklaring

Hypofysen gjør TSH, som forteller skjoldbruskkjertelen hvor mye av to hormoner, T3 og T4, å produsere. Når T3 og T4 nivåer slipp for lavt, gjør hypofysen mer TSH; når de er for høy, gjør den mindre.

Too Much

Hvis kroppen din produserer for mye T3 og T4, har du hypertyreose. Symptomer kan inkludere plutselig og uforklarlig vekttap, nervøsitet eller irritabilitet, følsomhet for varme og søvnløshet.

For lite

Hvis T3 og T4 nivå er for lavt, du har hypertyreose. Symptomer inkluderer vektøkning til tross for ingen økning i kalorier, tretthet, smerter og stivhet, og økt følsomhet for kulde.

Bare Høyre

Fram til tidlig på 2000-tallet, utvalget av TSH betraktet som sunt var 0,5 til 5,0. Men American Association of Clinical Endokrinologer endret sine retningslinjer, og dagens sunne området er nå 0,3 til 3,0.

Behandling

Du bør oppsøke lege hvis du tror dine skjoldbrusk nivåer ikke er innenfor normalområdet. Både hypertyreose og hypotyreose kan behandles, forbedre din livskvalitet.