Digidexo.com

Hva er Yerba Mate Leaf?

Hva er Yerba Mate Leaf?


Yerba mate er en drikk laget av de tørkede og knuste blader av en innfødt Søramerikansk kristtorn busk kalt Ilex paraguariensis. Bladene er gjennomsyret av vann for å lage en te-lignende drikke.

Historie

Yerba kompis ble mye brukt i pre-colombiansk tid, ifølge WP Armstrong fra Palomar College, av folk fra lavlandet i Paraguay. Det var også populært blant Andes indianere, som brukte te som en stimulerende når du gjør krevende turer gjennom fjellene.

Fordeler

Yerba Mate inneholder ca 1 prosent koffein, omtrent samme mengde koffein som er i kaffe. Drikken ble ofte brukt av søramerikanske innfødte å stimulere nervesystemet, øke urinproduksjonen, og redusere muskelspenninger. Det hjalp også lindrer tretthet relatert hodepine og redusere altfor aktive appetitt.

Funksjoner

Sør-amerikanerne drikker yerba mate fra små gresskar som er laget i spesielle kopper. De gourds er ofte pyntet med sølvfelger og forseggjorte støttebaser. De plasserer kompis pulver i gresskaret og fyll den med kokende vann og nippe te gjennom en perforert metall halm kalt en bombilla som filtrerer ut bladet partikler.