Digidexo.com

Dårlig definert Plateepitelkarsinom

For pasienter, pårørende og leger, noen ord ta med så mye frykt som begrepet "kreft." Heldigvis, derimot, fortsetter pågående forskning og fremskritt i behandling for kreft av alle typer. Karsinom er en kreft som starter i celler som dekker eller er langs et organ, slik som huden. Plateepitelkarsinom, den nest vanligste typen hudkreft, er svært behandles og prognosen eller projisert utfallet er ganske gunstig hvis fanget tidlig.

Hudkreft / Carcinoma

Det er tre typer hudkreft --- basal cell, plateepitelkarsinom og føflekkreft. Ifølge Kreftbehandling Centers of America (CTCA) på cancercenter.com, basalcelle står for 90 prosent av alle tilfeller av hudkreft og sjelden sprer seg eller metastasizes. Plateepitelkreft sprer oftere enn basal cell men sjelden og er mye mindre aggressiv enn den mest alvorlige av de tre, som er melanom. Dårlig definert plateepitelkreft er en svulst med marginer som ikke er skarp eller klar.

Årsaker

Ultrafiolett stråling som finnes i sollys synes å være den viktigste årsaken. Regionen der du bor kan faktor i, også. For eksempel rapporterer CTCA mer hudkreft i Sør-Afrika og Australia enn andre steder, antagelig på grunn av økte Søn effekter. Imidlertid kan plateepitelkreft også forekomme i områder av skinn der det har vært brannsår, arr eller ikke-healing sår. Kroniske hudlidelser og visse kjemiske eksponeringer kan også øke risikoen for å utvikle plateepitelkarsinom.

Symptomer

MayoClinic.com anbefaler at du ser legen din dersom du merker noen endringer i farge eller struktur på en føflekk eller har et sår som ikke leges innen to uker. Andre tegn er flekker av hud som føles skjellete, blør lett eller utvikle en skorpe. Din lege kan avgjøre om området av bekymring warrants videre studier gjennom biopsi. Hun kan også forsyne deg med detaljert informasjon om faresignaler å se etter.

Behandling

Ifølge CTCA, kirurgiske alternativer for hudkreft er avhengig av beliggenhet, størrelse og type, varierende fra enkle excision til excision forbedret med laser. Mohs kirurgi kan fungere best for svulster med dårlig definerte marginer. I løpet av denne prosedyren, kirurgen - ved hjelp av et mikroskop - fjerner huden vekst ett lag om gangen inntil ingen unormale celler forblir. Hvis kirurgi er ikke et alternativ, strålebehandling eller aktuell kjemoterapi (anti-kreft narkotika brukes direkte på huden) kan også vurderes.

Advarsel

Plateepitelkarsinom kan være metastatisk og / eller tilbakevendende. Av denne grunn, det amerikanske National Institute of Health i cancer.gov anbefaler oppfølgingsbesøk hver tredje måned i flere år og deretter hvert halvår på ubestemt tid. Pasientene bør imidlertid se sin lege for noen bekymringsfulle tegn eller symptom, uavhengig av hvor mye tid som har gått mellom eksamen. De mest anbefalte former for forebygging fortsette å være konsekvent bruk av bredspektret solkrem (SPF 15 eller høyere) og unngå langvarig soleksponering.