Digidexo.com

Liste over matvarer som inneholder mye antioksidanter

Normal cellefunksjon er basert på kjemiske reaksjoner. Disse reaksjonene kaste av reserve molekyler --- vanligvis oksygen --- som har mistet et elektron og er svært ustabil. Kalles frie radikaler, de raid nabomolekyler for en erstatning. Dette er oksidasjon; over tid det skader celler og setter scenen for sykdom. Antioksidanter er vitaminer, mineraler, karotenoider og polyfenoler som lett gir opp et elektron til å stabilisere frie radikaler før de skade friske celler. Mange tar kosttilskudd for beskyttelse mot frie radikaler. Men American Heart Association, som siterer mangel på klinisk støtte og enda noen bevis for skadevirkninger, anbefaler å spise mat som er høy i antioksidanter, som en tryggere og mer effektiv måte å holde seg frisk.

Frukt

De fleste frukter er høy i vitamin C. Blant fruktene høyest på antioksidanter er svisker, rosiner, blåbær (blåbær inneholder enda mer antioksidanter enn gjøre dyrket de), bjørnebær, jordbær, bringebær, plommer, appelsiner og kirsebær., Er The karotenoid lykopen rikelig i røde frukter, spesielt tomater; røde druer er også full av flavonoider, en type polyphenol.

Grønnsaker

Vitamin C er rikelig i mange grønnsaker, som er antioksidant mineralet selen. Karotenoidene beta karoten, lykopen og lutein legge pigment, samt ernæring, til en rekke fargerike grønnsaker. Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) lister grønnkål, spinat, rosenkål, alfalfaspirer, brokkolibuketter, rødbeter, rød paprika, løk, mais og aubergine som de rikeste kildene.

Helkorn og belgfrukter

Tørkede bønner, spesielt små røde bønner og kidneybønner, er belgfrukter på toppen av listen over antioksidant matvarer, og hele korn rivaliserende grønnsaker i deres antioksidant innhold per gram. Disse matvarene har polyfenoler, vitamin E og selen i overflod. Hel-korn hvete produkter har mest antioksidanter i frokostblanding gruppen, etterfulgt av mais, havre og ris.

Nøtter og krydder

Den antioksidanter vitamin E og selen er bare noen av fordelene med denne næringsrike kategorien. USDA setter pekannøtter, valnøtter og hasselnøtter på toppen av listen, sammen med malt nellik, kanel og oregano.

Kaffe, te og vin

Den gode nyheten for alle som bare ikke kan komme i gang uten den morgenen kopp er at både kaffe og te er overfylte med flavonoider. Flavonoider er de samme kraftig type polyphenol som gir rødvin sin antiaging, antioksidant punch.