Digidexo.com

Fakta om Mørk røde kidneybønner

Røde kidneybønner er vitenskapelig heter Phaseolus vulgaris. De er ellers kjent som "vanlige bønner" sammen med andre varianter som for eksempel sorte bønner og Pinto bønner.

Historie

Røde kidneybønner opprinnelse i Peru. Indiske handelsmenn introduserte dem til Sentral-og Sør-Amerika, og spanske oppdagelses senere førte dem inn i Europa ved retur fra reiser til Amerika.

Næringsverdi

Røde kidneybønner er en utmerket kilde til protein, jern, folat og fiber, en spesiell type karbohydrater viktig for helsen vår fordøyelseskanal systemer.

Etymologi

Den røde nyre bønne er oppkalt etter sin visuelle likhet med en nyre organ. Det er også kjent som "chili bønne" på grunn av sin prominens i fatet Chili Con Carne og andre krydrede retter.

Cuisine

Disse bønner er populære i ulmet retter der de absorberer smaker av andre matvarer og krydder. De er en integrert del av mat i den nordlige delen av India, og New Orleans og resten av Louisiana i USA.

Cooking

Skyll tørre bønner grundig i kaldt vann. Suge bønner i en bolle med friskt kaldt vann over natten; drenere og skyll godt. Å koke bønner, dekk med to inches av vann i en gryte og la det småkoke i 1 til 2 timer eller til de er møre.