Digidexo.com

Anti inflammatoriske matvarer for Ulcerøs kolitt

Anti inflammatoriske matvarer for Ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt oppstår når sår dannes i endetarmen og tykktarmen som et resultat av betennelse. Det er en form for irritabel tarmsykdom som kan bli forverret ved å spise visse typer matvarer.

Betraktninger

Selv om visse matvarer kan utløse symptomer hos noen mennesker med ulcerøs kolitt, er det ingen data som tyder på at noen matvarer faktisk føre til uorden.

Anbefalte Foods

Personer med ulcerøs kolitt bør spise mat som er høy i omega-3 fettsyrer, antioksidanter, fiber og både krydder og urter som inneholder anti-inflammatoriske stoffer.

Matvarer for å unngå

Elementer som trolig vil utløse ulcerøs kolitt symptomer inkluderer mat med høyt transport og omega-6 fettsyrer som for eksempel rødt kjøtt og meieriprodukter. Enkle karbohydrater kan også føre til forverring.

Betydning

Personer med ulcerøs kolitt må være veldig forsiktig med sine dietter for å unngå maten som forårsaker problemene. Folk bør også sørge for at de får tilstrekkelig nivå av vitaminer og andre næringsstoffer.

Advarsel

Du bør ta kontakt med en ernæringsfysiolog eller lege hvis du har ulcerøs kolitt og begynner å gå ned i vekt eller ikke kan spise mange matvarer.