Digidexo.com

Crohns sykdom behandling på sykehuset

Crohns sykdom er en type inflammatorisk tarmsykdom der slimhinnen i fordøyelseskanalen blir betent. Det kan føre til sterke smerter, blodig avføring, sår, nedsatt appetitt, diaré og underernæring. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, men behandlinger hjemme eller i medisinske fasiliteter kan lette symptomer. Sykehusinnleggelse er nødvendig når sykdommen ikke svare på behandlinger eller forverres til tross for intervensjoner.

Utholdenhet til tross for behandling

Hvis en pasient ikke responderer på steroider eller antistoff (infliksimab) behandling, kan pasienten må legges inn på sykehus for overvåking eller for å motta jevnlige doser av parenterale (injisert) steroider.

Intestinal obstruksjon

Ved mistanke om en abdominal masse eller intestinal obstruksjon, bør Crohns pasienter legges inn på sykehus for å avgjøre alvorlighetsgraden av hindringen. Abdominaltumor krever ultralyd eller CT-skanning for å vurdere pasientens tilstand.

Peritonitt

Peritonitis krever sykehusinnleggelse i behandlingen av Crohns sykdom. Dette er en bakteriell eller soppinfeksjon av magen som kan kreve intravenøs antibiotika eller kirurgi basert på alvorlighetsgraden av symptomene. Kirurgi er brukt for å fjerne infiserte vev for å hindre den fra å spre seg til andre steder i kroppen.

Bevis på abcess

Etter å bestemme plasseringen av en masse gjennom radiografiske teknikker, kan kirurgisk fjerning av en masse eller fistel være nødvendig.

Andre tegn på sykdom

Pasient sykehus kan også være nødvendig i behandlingen av Crohns sykdom hvis operasjon er nødvendig for behandling av refraktær sykdom, lukking perforeringer, dempe blødninger og behandling perianale sykdommer. Ofte er disse betingelsene angitt ved feber, oppkast eller andre symptomer.