Digidexo.com

Ernæring tips for irritabel tarm syndrom og Type 1 Diabetes

Både Irritabel tarm syndrom (IBS) og Type 1 diabetes er sterkt påvirket av kostholdet. IBS er en funksjonell sykdom som forårsaker enkeltpersoner til å lide mye gastrointestinale problemer. Vanligst, enten har en person med IBS hyppige-til-nesten-konstant diaré eller forstoppelse.

Ifølge American Diabetes Association, er Type 1 diabetes vanligvis diagnostiseres hos barn og unge voksne. Det er forårsaket av kroppen ikke produserer nok insulin.

Irritabel tarm syndrom

Spise for IBS er i hovedsak en prøve-og-feile-prosess som enkeltpersoner må arbeide seg gjennom. De første årene er de verste, som symptomene er nye for den enkelte, og han har ennå til å utvikle mestringsstrategier for de mer intense episoder.

Likevel er det noen generelle regler som IBS lider synes å bli enige om å slå ned flareups og redusere symptomer.

Siden det er en funksjonell sykdom - noe som betyr at tarmen ikke fungerer skikkelig når fordøye og utvise avfall - ikke bare hva du spiser, men når og hvor mye du spiser kan påvirke symptomer. Små, hyppige måltider ser ut til å være lettere på fordøyelsen. Spise til du er fulle eller utover komp påkjenninger i systemet, og kan føre til intense oppblåsthet og kramper i tillegg til den vanlige ubehag forbundet med IBS.

Et høyt fett eller protein-innhold i måltider har også en tendens til å utløse alvorlige symptomer. Fett er vanskeligere å fordøye, så det antas at å spise en fett-tett måltid overtaxes fordøyelsessystemet og utløser symptomer. Protein har en tendens til å være gass-produksjon, og IBS lider tendens til å ha problemer med oppblåsthet uansett. Så høy-protein måltider kan forverre kramper og oppblåsthet.

Type 1 Diabetes

Karbohydrater alle brytes ned til glukose, eller sukker, som krever insulin for fordøyelsen. Så når du planlegger måltider for noen som har denne typen diabetes, lavere karbohydratinnhold måltider er best. Unngå matvarer med svært høye karbohydrater, spesielt de som inneholder mange gram sukker.

Små, hyppige måltider er ideell for personer med diabetes fordi de holder blodsukkeret stødigere utover dagen. Spise store måltider kan føre til en rask økning i sukker nivåer, mens faste for mer enn tre timer kan føre til farlig lavt fall i blodsukkeret.

Strukturering Meals

Siden personer med IBS har en tendens til å gjøre best med høyere karbohydrat måltider og personer med type 1 diabetes kan ikke spise mye karbohydrater, personer med begge betingelser må være strenge med hva de spiser og når de spiser det.

Noen felles interesser eksisterer, som små og hyppige måltider fungerer bra for begge forholdene. Imidlertid vil balansere forholdet av karbohydrater til fett til protein krever testing av hver individuell toleranse.

Med hjelp av noen stoffer og terapier som behandler IBS, kan symptomer som oppblåsthet og kramper lindres mens den lidende spiser høyere protein og -fat måltider. Holde et tett øye med blodsukkernivået og insulin injeksjoner rundt måltidene kan bidra til å redusere risikoen forbundet med type 1 diabetes, samtidig som den enkelte til å konsumere en sunn mengde karbohydrater. Spise fibrøs grønnsaker som er lav i alle tre typer næringsstoffer kan supplere de vitaminer og mineraler som er nødvendig når du følger en restriktiv diett. De gir også metthetsfølelse, noe som bidrar til å kontrollere trangen til å spise større måltider.