Digidexo.com

Forebygging av Kontrast-Induced nyresvikt

Kontrast-Induced nyresvikt (CIN) er også kjent som kontrast-indusert nefropati og er forårsaket av fargestoffer som brukes av radiologer for interne bildebehandlings prosedyrer. Ifølge MayoClinic.com disse fremgangsmåter innebærer en intravenøs injeksjon av fargestoff som senere leses av en maskin. Nyresvikt refererer til en tilstand der nyrene ikke lenger fungerer. De som på det høyeste risikoen for å utvikle CIN er de med en historie med nyreproblemer.

Risikofaktorer

Hvis du har type 1 eller type 2 diabetes, har lidd av nyresvikt tidligere, har nylig gjennomgått en nyretransplantasjon, eller har andre problemer med nyrene dine du bør være spesielt forsiktig når du gjennomgår noen bilde prosedyre som bruker kontrast fargestoffer. Ifølge en artikkel publisert på MedicalNewsToday.com, er kontrast fargestoffer primært brukes i MR og andre prosedyrer som trengs for å se blokkerte blodårer. CIN oppstår når bildefargestoffer blitt giftig for nyrene og hemme deres evne til å filtrere avfallsstoffer fra blodet. Hvis du har hatt noen hjerte-problemer som åreforkalkning, hjerteinfarkt, eller til og med høyt blodtrykk, bør du sørge for at radiolog er klar over disse forholdene.

Lege Bevissthet

Leger rådes til å undersøke helsen til sine pasienters nyrer før å ha dem gjennomgå alle prosedyrer som involverer kontrast fargestoffer. Artikkelen "Medical Society Informerer leger på hvordan å minimere farene ved kontrastvæske - for å hindre nyreskader Etter Imaging Prosedyrer" antyder også leger oppfordrer sine pasienter til riktig hydrat før og etter en eventuell kontrastvæske bildebehandling, som nok vann i systemet kan bistå nyrer i å bryte ned de fargestoffer og spyle dem ut av systemet. Til slutt bør leger nøye se pasienter på et høyere risiko for å utvikle CIN i minst 48 timer. Denne måten, hvis komplikasjoner forekommer legen kan ta de nødvendige skritt for å behandle tilstanden så raskt og effektivt som mulig.

Pasient Bevissthet

Hvis du er i ferd med å gjennomgå MR (magnetisk resonans) eller noen annen forestille prosedyren med kontrast fargestoffer, må du først kontrollere at ditt hjerte, sirkulasjonssystemet, og nyrene er i god helse. Hvis du har hatt tidligere komplikasjoner involverer sirkulasjonssystemet eller nyrene, din radiolog og / eller lege bør vurdere at før administrering av fargestoffet injeksjon. Drikk mye vann to dager før prosedyren og to dager etter. Dette vil bidra til å holde deg hydrert som vil hjelpe kroppen din eliminere fargestoffer raskere og mer effektivt.