Digidexo.com

Hvorfor Kids Get Hyper Over Candy?

Hvorfor Kids Get Hyper Over Candy?


US National Library of Medicine definerer hyperaktivitet som utstillingen av overdreven muskelaktivitet. Hos barn kan dette overdreven aktivitet vises som uro, impulsivitet, overdreven snakke og mangel på konsentrasjon. Hyperaktivitet oppfattes som et problem når det forstyrrer barnets fungering på skolen eller med venner og familie. Flere medisinske tilstander, som for eksempel ADHD og hypertyreose, kan bidra til hyperaktivitet. En vanlig myte blant foreldre, er imidlertid at sukker forårsaker langvarig hyperaktivitet hos barn.

Sukker og hyperaktivitet

Barn kan bli hyper når du spiser raffinert sukker fra godteri. Dette skjer fordi kroppen raskt bryte ninger raffinert sukker (eller karbohydrater). Når sukker raskt kommer inn i kroppen, kroppens utgivelser adrenalin (også kjent som adrenalin), hormon kjent for fight or flight respons. Kroppens reaksjon på adrenalin bidrar til barn stiller mer aktivitet. Hyperaktivitet assosiert med sukker bruken er kortvarig. Adrenalinet surge kan falle like raskt som den oppsto, forårsaker barn til å bli treg eller underactive.

Kunstige ingredienser

Den skyldige bak hyperaktivitet kan være kunstige farger som er til stede i mange godteri, ifølge Center for Science i Public Interest. Mens den amerikanske Food and Drug Administration ikke har funnet en link mellom kunstige mat ingredienser og hyperaktivitet, slike organisasjoner som Center for Science i Public Inte si flere tilsetningsstoffer bidra til hyperaktivitet, spesielt hos barn som er sensitiv eller allergisk mot disse kunstige ingredienser . I rapporten "mat fargestoffer: en regnbue av risiko," cspi sier at fargestoffer, for eksempel Red 40, Gul 5 og gul 6, kan utløse hyperaktivitet samt andre atferdsproblemer.

Andre betingelser

Noen barn som viser mer hyperaktivitet enn jevnaldrende på samme alder i mer enn seks måneder kan ha ADHD, eller ADHD. Barn som er hyperaktive med ADHD kan ha problemer med å sitte stille under typiske rolige aktiviteter, som for eksempel filmer og middager, og har problemer med å holde stille i lange perioder, ifølge National Institute of Mental Health. Disse barna kan ha impulsen til å røre eller leke med alt de ser.

Betraktninger

US National Library of Medicine antyder at foreldre kontakte sin helsepersonell hvis et barn begynner å ha problemer med skolearbeidet og det sosiale livet på grunn av aktivitetsnivået. En helsepersonell bør også se på barn som blir aggressive og altfor impulsive. Foreldre som tror at godteri eller andre matvarer bidrar til hyperaktivitet kan søke en legens råd om en eliminasjonsdiett, som kan bidra til å finne potensielle mat sensitiviteter.