Digidexo.com

Hjem rette for en Hematoma av overtaket

Hematomer av overtaket er store bruiselike områder som vanligvis er forårsaket av stump kraft traume. Blodårene under huden vil ha sprukket; huden vil se rødt eller lilla på grunn av blodpropper. Skadet vev og blodkar kan fortsette å blø under huden, avhengig av alvorligheten av skaden. Smerter, hevelse og rødhet er tegn og symptomer på et hematom. Skaden kan noen ganger være forbundet med et beinbrudd. Ved mistanke om brudd, kontakt lege umiddelbart. Mindre alvorlige hematomer kan behandles hjemme ved hjelp av en rekke hjem rettsmidler.

Ice Therapy

Bruk is raskt etter at skaden har oppstått. Unngå å flytte hånden for å hindre ytterligere skade. Ice vil redusere hevelse og blødning ved å redusere blodstrøm og sirkulasjon. Heve hånden mens bruk en ispose.

Press og bandasjering

Pakk hånd i en elastisk bandasje for å redusere ytterligere hevelse og blødning umiddelbart etter skade. Elastiske og andre typer bandasjer kan kjøpes på førstehjelp delen på de fleste apotek. Bandasjen trykk og innpakning kan hindre ytterligere lekkasje av blod inn i det omkringliggende vev i hånden.

Heat Therapy

Bruk varme kompresjon etter 48 timer, hvis smerte fortsetter å være til stede. Påfør varme håndklær eller komprimerer i 20 minutter for å hjelpe til reparasjon av skadet vev, ifølge råd fra Helse Scout, et USA i dag online guide. Avslapnings hendene i varmt vann er også ansett varme terapi og har de samme fordelene som søker varme kompresjoner. Følg med kjøleelementer for å redusere hevelse forårsaket av varm komprimerer. Implementere varme terapi opp til tre ganger om dagen.

Vitamin K

Rub krem ​​eller lotion inneholdende vitamin K på huden. Se etter salver på narkotika eller dagligvarebutikker. Salven vil avta blåmerker raskere ved å bryte ned blodpropper, foreslår Mother Nature, et nettsted viet til naturmidler og behandlinger. Spise mat høy i vitamin K, for eksempel grønn leafy spinat, hjelper ikke et blåmerke som allerede har oppstått.

Observasjon

Se etter tegn til økt smerte, feber og rødhet. Kontakt en medisinsk faglig hvis symptomene ikke avta. Det kan ta flere uker for en hematom å forsvinne. Hematomas gro raskere start ved hodet, og deretter langsommere mot den nedre del av kroppen. Misfarging i en lys skinned person, der hematom slått fra mørk lilla til gul, vil vise blåmerke er healing. Oppsøk lege hvis hematomer vises ofte uten skade; blåmerker kan være et tegn på blodmangel.